Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Les Jornades Gastronòmiques del Romesco tornen a Cambrils amb 28 restaurants que oferiran menús enromescats.
Quarta edició de les jornades, amb creacions que van des del tradicional suquet de romesco fins l'arròs de romesco, el bacallà amb romesco, les amanides amb romesco o el peix amb romesco fred, passant per aplicacions més actuals com el romesquet dolç.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Romesco a Cambrils".
Cada any Belianes es vesteix de color verd oliva Els carrers i els balcons del poble es guarneixen amb l'essència de l'olivera i l'oli d'oliva La festa presenta tot d'activitats i actuacions variades per a tots els públics A més hi haurà un tast d'un esmorzar típic, una mostra de productes alimentaris i la Fira de l'oli de la Vall del Corb.
Objectiu: aprendre a alimentar-se de manera saludable i divertida amb 5 grups d'aliments, els 5 àpats i els 5 hàbits que ens calen cada dia Edat recomanada: de 6 anys en endavant
Entrades Activitat gratuïta.
Amb menús als restaurants que tenen com a ingredient bàsic els uriços de mar i una uriçada popular el dissabte 28 de gener a les 11 h als Jardins Juli Garreta, entre d'altres activitats Consulteu el programa
Dins del cicle "Eduquem en família (curs 2016-2017)"
A càrrec d'Ada Parellada, cuinera i divulgadora
Entrades Entrada lliure
Hi participen més d'una dotzena de restaurants de la localitat
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Jornades".
En motiu dels trenta anys del restaurant i coincidint amb l'Any de la Gastronomia i l'Enoturisme i la declaració de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia.
La mostra explicarà el procés creatiu i la sòlida trajectòria del restaurant dels Germans Roca, que ha arribat a convertir-se en el millor del món
El relat expositiu es desenvolupa en sis àmbits: Memòria d'un bar, Formació, De la Terra a la Lluna, Calidoscopi, Experiència total i Memento Mori. Entrades Entrada lliure.
Certamen per poder gaudir, a més de l'exposició de productes gastronòmics i artesans que es presentaran a la fira, de les activitats programades durant el cap de setmana com ara un esmorzar popular, una exposició de fotografies, una caminada popular per la ruta de l'oli i diversos tallers.
Les Borges Blanques serà el punt de trobada d'aquesta Mostra de l'Oli Verge Extra de Qualitat de la Cooperativa Sant Isidre.
Com a activitats vinculades a aquesta Mostra trobem: un concurs d'all i oli, un tast d'oli, una caminada popular, una visita al molí i un esmorzar popular al preu de 3 € que es descomptaran en la compra d'una garrafa d'oli de 5 litres.
La fira de l'oli verd de Maials està consolidada com a punt de trobada i negoci per a molta gent Entre altres activitats, hi haurà tast i venda d'oli verd i molts altres productes exposats en tots els estands.
Els productors i productes amb distintiu d'origen en són els principals protagonistes Amb conferències, tastets, sopar amb degustacions, Espai Cervesa i diferents activitats Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa
Entrades Preu: 5 € (inclou 5 tiquets de degustació).
La tercera Jornada Gastronòmica del calçot.
A partir de les 11.30 h: Mercat de tastets de Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona.
· 12 establiments i restaurants de Valls i l'Alt Camp presenten tastets i racions elaborats amb calçot de Valls
· 4 cellers de la DO Tarragona presenten els seus vins per combinar amb tastets i racions
L'acte central de la jornada serà un showcooking a base de calçots amb la participació de Nandu Jubany, Carles Gaig i els xefs vallencs Àngel Solé i Joan Castells. Entrades Preu: degustacions 2 € tapa, i els vins per 1€.
Amb cates de vins, cursos de cuina amb vi, maridatge de vins, sortides i visites guiades i altres activitats.Vegeu el programa (dins dels actes de la Festa Major de Sant Martí)
En un únic espai es concentren expositors i productors, tant de conserva dolça com salada
Durant la fira s'oferiran xerrades, tallers infantils i per a adults sobre alimentació saludable i de conserva També es faran degustacions i demostracions d'elaboració de productes vinculats al món conserver.
Amb exposició i venda de productes derivats de la farina i la xocolata, jocs tradicionals, concurs de coques i figures de pa, tallers infantils, espectacles d'animació infantil i altres activitats.
Per a tenir una informació més detallada de la Fira i de la resta d'activitats, consulteu el programa
A partir de les 9 del matí, esmorzar popular per poder degustar l'oli nou produït a Riudoms, emmarcat dins la DOP Siurana.
7a Trobada d'intercanvi de plaques de cava de Riudoms.
Dins del cicle de cultura i gastronomia A taula!
A càrrec de Joan Carles Pastor.
La cuina grega es caracteritza per la "trilogia mediterrània": cereals, oli i vi Però la particular història de Grècia i la seva localització estratègica ha fet de la gastronomia grega el punt de trobada dels diferents gustos de la Mediterrània S'aprendrà a preparar aperitius, a conèixer en profunditat els vegetals en sopes i farcits, a preparar menjar de celebració i postres Entrades Preu: 39,78 €
Suplement per a ingredients: 20 €
Dins del cicle de cultura i gastronomia A taula!
A càrrec de César Matas.
En aquest taller, es proposa un interessant recorregut vitivinícola pel món, on es tastaran reconeguts vins europeus, atrevides i delicioses propostes americanes, sorprenents aromes africanes i irresistibles gustos d'Oceania. Entrades Preu: 44,76 €
Suplement per a ingredients: 15 €
Amb concerts, concurs de la ratafia, conferències, exposicions, sopar de la ratafia, ball, fira artesanal, ruta guiada, taller de cuina amb ratafia i altres activitats.
Per a tenir-ne una informació detallada, consulteu el programa
L'exposició, vol mostrar l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història a través de dues reflexions.
Per una banda descriu la gran varietat de recursos i receptaris que caracteritza la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori I per l'altra, vol fer esment de la pèrdua del coneixement dels particularismes i de la tradició provocada per la globalització, el canvi d'hàbits alimentaris i la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues.
La reflexió sobre el futur tanca el document i l'exposició; deixant la porta oberta al visitant a conèixer i consumir paisatge a la taula amb consciència de conservació patrimonial i com un acte cultural de gran valor.
S'encarregaran de presentar-la: Daniel Solé (coordinador de la Xarxa de Museus d'Història) i Joan Pau Jàvega (director del Museu Comarcal de la Conca de Barberà). Entrades Entrada lliure.
Jornades gastronòmiques de la cuina de l'oli.
Jornades de l'Oli de Cambrils, aprofitant el creixent interès per les qualitats d'un producte que ens és propi i que marida a la perfecció amb la naturalesa i la qualitat de cuina de Cambrils, i aprofitant també el gran nombre de persones que any rere any s'interessen per la Festa de l'Oli nou, que es porta a terme des de fa anys en el nostre municipi.
· Dia 30 d'octubre, Festa de l'Oli Nou (9 h) a la Cooperativa Agrícola de Cambrils i esmorzar popular.
· Dia 5 de novembre (de les 16 a les 17.30 h): ruta per les oliveres
· Dia 6 de novembre (11.30 h i 12.30 h): taller familiar i degustació
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Jornades".
Amb arribada de la Castanyera, jocs tradicionals infantils amb Fefe i Companyia i castanyes, coca i garnatxa per a tothom Vegeu el programa
Mostra de productes artesans de la Vall de la Vansa, Josa i Tuixent Estarà amenitzada per música popular i tradicional
|