Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Compta amb expositors tant del sector agroalimentari, com de l'artesanal La fira està inclosa dins de les Jornades Micològiques del Pallars Jussà, amb activitats durant la setmana prèvia a la fira: recollida de bolets al bosc, xerrades, cursos, etc També Concurs Boletus, la mostra gastronòmica, l'exposició de bolets, etc. Vídeo promocional del Centre de Visitants del Pallars Jussà (Epicentre)http://www.youtube.com/watch?v=
La fira del codony es celebra als voltants del cap de setmana de Tots Sants Per començar, s'ofereix un esmorzar amb llonganissa i all i oli de codony, elaborat per les mestresses de casa de tot el Pallars; tot continuant amb un seguit d'activitats per a petits i grans, concursos, exposició i venda de productes de comerç i, mostra gastronòmica amb productes elaborats amb codony.
Activitat complementària: X Concurs del Bolet al Bassegoda Park (el dissabte 22) Vegeu el programa detallat
La mostra acull els cellers de la Denominació d'Origen Costers del Segre, sota el nom "Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre"
Tast de vins de nova factura o tradicionals: blancs, rosats o negres També hi ha programades activitats paral·leles de caràcter lúdic i enològic com ara la piada infantil de raïm o les actuacions musicals.
Mostra micològica en què s'exposen un gran nombre d'espècies comestibles de Ponent, degudament identificades amb el nom científic, el nom vulgar en català i la seva comestibilitat, toxicitat o falta d'interès gastronòmic.
Hi participen 29 bars i restaurants de la vila Vegeu-ne el programa detallat
Entrades Tapa més cervesa Moritz: 2,50 € (segons disponibilitat de l'establiment)
Amb concurs de carbasses, exhibició de treballs manuals amb carbasses i mercat de productes que hi estan relacionats Enguany s'hi mostraran les carbasses més grans cultivades mai a Espanya (amb més de 600 quilograms de pes) Vegeu-ne el programa
· Trobada dels amics dels Scooters Clàssics.
· Ambientació musical de la Fira a càrrec de Dj Vinilo Travieso.
· Per tastar les cerveses és imprescindible adquirir el got de la fira. Entrades Gratuïta.
La mostra, que reuneix una desena de restaurants del municipi, aposta en aquesta novena edició amb un producte local i de proximitat com és la garrofa.
D'entre els plats que s'hi poden trobar destaquen els arlequins moscats de garrofa i xocolata, la coca de garrofa amb escalivada i sardina del nord, el brownie de garrofa, o el caneló de pasta de garrofa, textures de vedella, verdures i bolets, entre d'altres
Els restaurants participants són el Gastrobar 13-21 Altafulla Mar Hotel, Les Bruixes, Voramar Cal Vitali, Bruixes de Burriac de l' Hotel Gran Claustre, La Toque, Costa Dorada, l' Hotel Yola - Restaurant El Tiberi, l' Hotel-Restaurant Oreneta, el restaurant Club Marítim Altafulla i La Taberna del Mar. Entrades El preu dels menús oscil·len d'entre els 25 i els 33 euros.
Més de 40 establiments oferiran les seves millors tapes al públic visitant
Salou enceta una setmana decisiva en el món del motor amb l'arribada del Rally Racc Catalunya Costa Daurada i, per tal d'aprofitar els milers de visitants i seguidors del món del motor i aportar una major oferta, s'engega un any més el Rally de Tapes; l'edició de tardor del gastrotour on hi participen més de 40 establiments
Es poden consultar totes les degustacions a través del desplegable o de la pàgina de facebook Rally de Tapes A més, per tercer any consecutiu el mini rally de tapes també se suma a l'experiència gastronòmica amb una important presència, en aquest cas per poder tapejar amb la família i oferir degustacions pels més petits de la casa.
Una proposta que té el segell de qualitat del sector restaurador de Salou. Entrades Preu: 2,5 euros amb beguda inclosa.
La Bastida acull i coorganitza la primera fira de la cervesa artesana d' Igualada, on també es podrà gaudir dels concerts de Peter Coates, Berni Armstrong, La Guingueta Havaneres i Diego Paqué Hi haurà servei de menjar, tapes i fideuà.
Per 7é any consecutiu, la mostra de vi i gastronomia "Cambrils Entrada al País del Vi" Amb degustacions de vi i tapes elaborades per restaurants de Cambrils, a més de degustacions guiades gratuïtes, tallers infantils i espectacles musicals
Podeu consultar informació a l'enllaç "Programa".
La fira presenta una àmplia selecció de cerveses que s'elaboren a l'Estat i a l'estranger i les diferents tècniques que hi ha per servir i apreciar aquesta beguda La fira també inclou degustacions de plats típics de la cuina lleidatana, concerts, etc. Entrades Entrada al pavelló gratuïta.
Amb motiu de les Jornades Gastronòmiques "Tasta la botifarra" (del 21 al 23 d'octubre).
Hi haurà espectacle infantil amb Rah-mon Roma, sopar i actuació musical de "Van de Nit" Vegeu l'explicació detallada
Entrades Preu del sopar: 5 € Es venen els tiquets anticipadament a a les carnisseries de Cassà de la Selva Vegeu l'explicació detallada.
L'autor, Carlos Robafum hi explicarà les seves receptes
Entrades Entrada lliure
A més a més dels Artistes de Mercat, la Fira comptarà amb una Aula de Tast i una Aula de Cuina, entre d'altres activitats, i a la plaça de la Catedral no hi faltarà degustacions de tapes, vins i caves i producte de proximitat.
La cuina de l'Ametlla de Mar ofereix una àmplia i rica carta de plats amb el peix com a principal protagonista, cuinat de mil maneres, seguint receptes tradicionals o apostant per noves creacions gastronòmiques.
· Dissabte 15 d'octubre (17 h): a la Cofraria nova de pescadors: XXXII Diada de l'Arrossejat.
· Diumenge 16 d'octubre pel matí a la Cofraria vella : Diada Castellera.
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades". http://www.youtube.com/watch?v=
La Fira de la Clementina, un projecte iniciat a l'octubre de 2008 i es celebra el 3r cap de setmana d'octubre amb objectiu és crear un lloc de participació on dinamitzar l'economia i el comerç de Bítem, potenciant també el caràcter lúdic.
Activitat complementària de la Fira del Bolet de Llagostera del 12 d'octubre Vegeu el programa
Amb la demostració de cuina amb productes de Girona Excel·lent a càrrec del cuiner Pep Nogué (el dimarts 11 a les 20.30 h), demostració d'oficis relacionats amb els bolets, tallers gastronòmics, llegendes teatralitzades, espectacles infantils i altres activitats Per tenir-ne una informació detallada, consulteu el web de la Fira.
Activitat complementària: Jornades Gastronòmiques "Cuina del bolet" a diferents restaurants de Llagostera (del 6 d'octubre al 6 de novembre)
Segon certamen en què els visitants podran tastar i comprar diferents tipus de cerveses, així com també prendre part en els tallers d'elaboració de cervesa artesana i participar en el dinar popular A més hi haurà actuacions musicals en directe al llarg del dia. Entrades Gratuït.
La fira gastronòmica i de productes agroalimentaris de proximitat se celebrarà el primer cap de setmana de novembre.
Una cita destinada a promoure els productors i cuiners de Montblanc i de la comarca Conca de Barberà
A banda del protagonisme del safrà, la fira se centrarà en el producte autòcton, sense oblidar productes de qualitat d'altres indrets del país
Amb demostracions, exposicions, xerrades i tallers
Podeu consultar informació detallada del festival a l'enllaç anomenat "Safrània".
Dins del cicle de cultura i gastronomia A taula!
Un taller d'apropament a la cuina d'aprofitament de les nostres àvies Es prepararan algunes de les receptes que hagin aportat els veïns i veïnes del Poble-sec i es compartiran els records i les vivències que explicaran aquelles persones que van viure la Guerra Civil i la postguerra.
A càrrec de Pepe Petrus.
Cal inscriure-s'hi prèviament. Entrades Preu gratuït, amb suplement de 3 € per a ingredients http://www.youtube.com/watch?v=
Amb pregó i lliurament de l'Anxova d'Or, degustació popular d'anxoves, cantada d'havaneres amb el grup Els Cantaires del Montgrí i altres activitats Vegeu el programa.
Activitat complementària: Ruta de la Tapa de l'Anxova als bars del municipi
|