Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Amb degustació de la botifarra de perol i productes de la terra, tallers de manualitats infantils, el programa "Treu el nas per Garrigàs" i altres activitats Vegeu el programa detallat
Dins del programa d'actes de la Festa Major del poble
Dins del cicle de conferències-concert "Art, cuina i música als convents gironins del segle XVIII"
A càrrec de Pep Vila, historiador
Entrades Entrada lliure
Per segon any consecutiu, Cambrils organitza les Jornades Gastronòmiques del Calamar 38 restaurants de Cambrils preparen menús especials on el calamar és el protagonista.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Calamar a Cambrils".
Acull una exposició de préssec de Pinyana També s'hi podrà veure una mostra d'automoció, de maquinària agrícola i de comerç.
Durant dues setmanes, diversos restaurants de l'Ampolla ofereixen una àmplia varietat de plats típics de la cuina del Delta de l'Ebre amb l'arròs com a protagonista principal.
Activitats destacades
· Dia 18 (11 h), al Port:
XVII Festa de la Sega
· Dia 24 (21 h), a l'inici del carrer del Mar:
Actuació del grup El Puntillo Canalla Brass Band, dins de la programació del XIV International Music Festival Ebre Terra de Vent.
Amb diferents menús que inclouen la poma a uns quants restaurants del municipi.
Amb degustació i venda de formatges locals i europeus Hi ha menús especials de formatge als restaurants adherits a la fira Vegeu el programa detallat
Entrades Preu del tiquet de degustació: 5 €
Amb cercavila de gegants, fira artesana, Ia trobada d'intercanvi de plaques de cava, exposicions, concurs d'allioli, cercavila de gegants, capgrossos, grallers i percussionistes i altres activitats Per tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa
Diferents activitats tenen lloc en aquesta fira on el protagonista és el rovelló, un dels bolets més comuns que es troben en aquesta zona
El municipi s'omple de parades que mostren les varietats de pomes La fira va lligada als actes de commemoració de l'estada dels templers al poble, amb un mercat medieval a la vila closa.
Amb sortida en grups a la recerca d'espècies micològiques, mercat artesà, concurs infantil d'identificació de bolets, ballada de sardanes i altres activitats Per a tenir-ne més informació, consulteu el programa detallat.
Activitat complementària: La cuina del bolet als restaurants de Setcases
Amb diferents actes relacionats amb el món del raïm i el vi Enguany s'hi poden trobar actes molt participatius adreçats a petits i grans, com anar a recollir la verema, el concurs de piar, el llançament de ceps, l'aixecament de porró, la cursa de portadores, el tast de vins, el concurs de sardanes, la llonganissada, entre altres.
Conferència inaugural de la cinquena temporada de la Casa Màgica
A càrrec d'Agustí Ensesa, analista vitivinícola i sommelier
Entrades Entrada lliure
L'objectiu de la fira és aprofitar el bon moment que viu el fet de "fer el vermut" i especialment el vermut, com a beguda no sols d'aperitiu sino de diferents moments del dia, afegint també tots aquells productes gastronòmics que denominem d'aperitius i tapes.
Mostra de diverses varietats d'ametlla i la seva transformació i aplicació a la indústria alimentària A més de presentació de productes artesans relacionats amb l'ametlla, lliurament de l'Ametlla de Plata, homenatges, concursos, entre d'altres activitats.
Les parades del Mercat es convertiran en espais on podreu degustar les millors tapes i begudes.
Al mateix temps, entre les 20:30 i les 23:30, hi haurà l'actuació del grup TRIO MUSICAL IBIZA. També comptarem amb la presència de diversos personatges d'STAR WARS que es passejaran pel mercat gràcies a Star Props.
Maduixes i pèsols són sinònim de Maresme i emblema de la qualitat de l'horta de la comarca, però també s'han guanyat un reconeixement productes com per exemple els tomàquets i les mongetes.
El Maresme és un territori on els sòls sorrencs, el clima mediterrani i les rieres donen un toc especial a la producció agrària, per això és conegut com "l'horta delicada" És una comarca rica en productes hortícoles en particular i agrícoles en general, amb una pagesia especialitzada, eficaç energèticament, responsable amb el medi ambient i compromesa socialment, que ha sabut encarar els reptes del futur amb astúcia i professionalitat Aquesta varietat hortícola dóna un aire propi a la gastronomia que s'enriqueix amb els productes de proximitat al llarg de tot l'any.
Els municipis que hi participen ofereixen també suggeriments sobre rutes, visites i activitats diverses.
Trobareu informació detallada dels restaurants, menús, receptes i activitats a l'enllaç "Jornades Gastronòmiques de productes d'Horta del Maresme".
L'exposició, primera que realitza la Xarxa de Museus d'Etnologia, de la qual el Museu en forma part, vol mostrar l'evolució de la gastronomia catalana al llarg de la història a través de dues reflexions Per una banda descriu la gran varietat de recursos i receptaris que caracteritza la cuina del nostre país, reflex de la diversitat geogràfica del territori I per l'altra, vol fer esment de la pèrdua del coneixement dels particularismes i de la tradició provocada per la globalització, el canvi d'hàbits alimentaris i la modificació dels aliments que trobem als mercats i botigues.S'encarregaran de presentar l'exposició Daniel Solé, coordinador de la Xarxa de Museus d'Història i el director del Museu de la Vida Rural, Ramon Rosich. Entrades Entrada lliure.
Objectiu: fer que els visitants descobreixin i gaudeixin dels vins de l'Empordà Amb tastets de vins, carns i altres activitats
Cullerada 2016 Fira de gastronomia singular.
La Fira de Mont-roig del Camp ha anat evolucionant en el temps, la temàtica d'aquest any estarà centrada en el món de la gastronomia i pretén ser una fira de referent dins el sector gastronòmic, on els productes alimentaris de qualitat i els productes de proximitat i de la terra seran els protagonistes
S'exposaran els productes, aliments i begudes diferenciadors, que tinguin trets distintius, singulars i de gran qualitat.
En el marc de les festes de Sant Magí.
Sant Magí Street Food és una trobada gastronòmica, pensat com un complement afegit, dirigit principalment a un públic familiar, que vulgui gaudir de bon ambient, en un bon espai.
Amb diferents propostes de restauradors, amb la peculiaritat, del seu espai de treball, aquest és itinerant i succeeix davant dels teus ulls.
Amb la participació de reputats especialistes de la restauració al carrer i clàssics del street food
Amb una zona infantil, ambientació musical a càrrec de dj's i bandes i servei de bar.
Activitats complementàries: mercat d'artesania i alimentació, tast de formatges i música en viu
|