Coca de cireres
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- MASSA DE COCA de forner
- Cireres
- Sucre
- un raget d'oli.
Elaboració
La massa de la coca de forner la feu així:
-100g de llet
-100g d'aigua
-50g d'oli (un bon oli d'oliva verge Siurana)
-1 polsim generós de sal
-2 cullerades de sucre(per a la coca de forner)
-25g de llevat premsat
-400/450g de farina
Escalfem l'aigua ( només tèbia), hi desfem el llevat, i la barregem amb la llet i l'oli.
Hi posem la sal. Si la massa és per a coca de forner ara hi afegim el sucre.
Hi afegim la farina i ho anem amassant fins aconseguir una massa lligada que no s'enganxi a les mans.
Una vegada feta la massa de forner la deixem reposar perquè pugi (uns 3/4-1 hora) Fem la forma de la coca, més aviat primeta i l'omplim de cireres, que prèviament haurem rentat, tret la tija i fet un parell de tallets a cadauna per facilitar que facin suc durant la cocció. Hi posem abundant sucre per damunt i un raget d'oli i al forn, preescalfat, a 200º uns 20 minuts o fins que vegeu que estiguin cuites.
Notes
És una coca típica de Reus, que es menja per Corpus quan surten els gegants i la Mulassa!
Comparteix aquesta recepta: