Salsa dels calçots

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Utensilis

Forn i minipímer.
Si no teniu forn podeu escalivar els alls i els tomàquets de la forma que us vagi millor i si no teniu trituradora podeu emprar la mà de morter.

Elaboració

-Escaldar les nyores en aigua tèbia i deixar-les una estona submergides.
-Escalivar els tomàquets i els alls al forn. Pelar i deixar refredar.
-Treure les pells a l´ametlla torrada.
-Amb la punta d´un ganivet, raspar la polpa de les nyores.
-En un recipient una mica alt, adequat al volum dels ingredients que anem a triturar, posar els alls i els tomàquets escalivats amb el seu suc (és important que el suc de la safata no s´hagi recremat per poder-lo posar a la salsa), l´ametlla torrada, la polpa de les nyores, la culleradeta de pebre dolç vermell i el xic de picant, la sal i el bitxo. Triturar tots aquests ingredients amb el Minipímer. Afegir el vinagre i part de l´oli, seguir triturant i acabar-lo d´afegir tot. Tornar a batre fins que quedi una pasta fina.
Tasteu-la per rectificar de sal, vinagre, oli i picant.

Notes

Així és exactament com la faig jo però hi ha qui posa un 50% d´avellanes, en comptes de tot ametlla. També hi ha qui l´espesseix amb pa fregit, galetes o inclús patates xips, però aquestes combinacions no l´ajuden a fer-la més bona, ans al contrari.

Sempre que la feu tingueu a mà una mica més d´oli per si us convé afegir-ne.

Tot i que és la salsa típica pels calçots, jo la faig tot l´any per acompanyar peix a la planxa, verdures a la brasa o amanir l´enciam.

La podeu congelar en petits recipients i així tindre´n sempre disponible.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se