Melós de Porc amb Salsa de Ratafia i Parmentier de Patates del Bufet
Costella de porc amb el seu bacó, rostida amb salsa de ratafia i guarnida amb parmentier de patates del Bufet.
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Típica de: Espanya → Catalunya Osona
Estació: tardor
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 3 costelles juntes amb la panxeta que hi va a sota
- 2 tomàquets de pera grossos i madurs
- La part blanca de 2 porros grossos
- 1 ceba mitjana
- 2dl de ratafia
- Una mescla a base de les herbes amb què hom fa la ratafia (canyella, clau, farigola o romaní, fonoll, etc.)
- 2dl d'oli d'oliva
- Sal i pebre negre mòlt
Per a la parmentier:
- 3/4k de patates del Bufet
- 1dl d'oli d'oliva extra verge
- Sal
8 racions
Utensilis
Cassola de ferro gruixuda per a fer-la als fogons o cocot per a coure-la al forn.
Elaboració
Salpebra la costella.
Fes el porro a rodanxes amples. Fes la ceba i el tomàquet a grills.
Escalfa l'oli en una cassola prou grossa i enrosseix la carn molt bé, tombant-la tants cops com convingui.
Incorpora les hortalisses a la cassola i deixa-les enrossir i confitar amb la carn.
Rega-ho tot amb la ratafia i deixa evaporar l'alcohol.
Tapa la cassola i deixa coure la costella durant 1 hora, afegint aigua si cal.
Afegeix-li les herbes de la ratafia, tapa-la novament i deixa que s'acavi de fer 1 o 2 hores més.
Treu-la de la cassola i elimina els ossos amb molta cura. Hom desprendran sols.
Passa la salsa pel colador xinès.
Torna la carn i la salsa a la cassola i escalfa-la tapada.
Cou les patates amb pell en abundant aigua amb sal.
Pela-les i redueix-les a puré junt amb l'oli d'oliva i un pessic de sal.
3h
Notes
Serveix-la tallada a llenques, banyada amb la salsa i guarnida amb la parmentier.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
5542 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.