Mandonguilles de bacallà a la catalana

Ingredients

  • 250 gs de bacallá de la part gruixuda (llom)
  • 2 cullerades d'oli
  • 1 ou
  • 1/2 gotet de vi ranci sec
  • 12 avellanes torrades i pelades
  • 3 grans d'all
  • 1 tros no molt gran de molla de pa
  • 1 fulla de llorer
  • Uns brins de safrá sec
  • 1/2 got de llet
  • Canyella en pols
  • Pebre
  • Sal i julivert

4 racions

Elaboració

Posar a coure en aigua freda uns minuts el bacallà juntament amb el llorer.
Un cop cuit i escorregut separar les espines i les pells i picar-ho al morter, afegint-li el migó de pa prèviament remullat en la llet i escorregut després.
En quedar convertit en una pasta afegir l'ou batut, una cullerada de farina i assaonar amb pebre, julivert picat i sal, s'ha de quedar una massa compacta a on farem les mandonguilles que es freirán en oli.
En el morter es pica el safrà, els alls, les avellanes i unes llesques de pa fregit fins a obtenir una pasta fina que es dissolgui amb el vi ranci.
En una cassola de fang, posada sobre el foc viu posar dues cullerades d'oli, quan comenci a estar calent, s'afegeix el contingut del morter amb un quart de litre d'aigua.
Tapar la cassola tot seguit i fer coure uns quinze minuts, quan hagin passat afegir les mandonguilles i posar-li una mica més d'aigua calenta si li cal al guisat, rectificar de sal i deixar quinze minuts més.
A continuació ja el podem servir calent

30min

Notes

El bacallá es posará en remull per espai de 24 hores, canviant-li l'aigua dos o tres vegades.
A part de la cocció la preparació es de 30 minuts


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3057 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: