Mandonguilles de bacallà a la catalana
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Croquetes
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 gs de bacallá de la part gruixuda (llom)
- 2 cullerades d'oli
- 1 ou
- 1/2 gotet de vi ranci sec
- 12 avellanes torrades i pelades
- 3 grans d'all
- 1 tros no molt gran de molla de pa
- 1 fulla de llorer
- Uns brins de safrá sec
- 1/2 got de llet
- Canyella en pols
- Pebre
- Sal i julivert
4 racions
Elaboració
Posar a coure en aigua freda uns minuts el bacallà juntament amb el llorer.
Un cop cuit i escorregut separar les espines i les pells i picar-ho al morter, afegint-li el migó de pa prèviament remullat en la llet i escorregut després.
En quedar convertit en una pasta afegir l'ou batut, una cullerada de farina i assaonar amb pebre, julivert picat i sal, s'ha de quedar una massa compacta a on farem les mandonguilles que es freirán en oli.
En el morter es pica el safrà, els alls, les avellanes i unes llesques de pa fregit fins a obtenir una pasta fina que es dissolgui amb el vi ranci.
En una cassola de fang, posada sobre el foc viu posar dues cullerades d'oli, quan comenci a estar calent, s'afegeix el contingut del morter amb un quart de litre d'aigua.
Tapar la cassola tot seguit i fer coure uns quinze minuts, quan hagin passat afegir les mandonguilles i posar-li una mica més d'aigua calenta si li cal al guisat, rectificar de sal i deixar quinze minuts més.
A continuació ja el podem servir calent
30min
Notes
El bacallá es posará en remull per espai de 24 hores, canviant-li l'aigua dos o tres vegades.
A part de la cocció la preparació es de 30 minuts
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.