Llom de porc al forn amb salsa de magrana i cruixent de moniato
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Cruixent de moniatos (el trobareu a les meves receptes)
- Salsa de magranes (la trobareu a les meves receptes)
- Un llom de porc lligat d'un quilo de pes
- Sal
- Pebre negre en pols
- Herbes provençals
- Un got de vi ranci
- Ol d'oliva
- Tres alls aixafats
5 racions
Utensilis
Una safata fonda per anar al forn
Un safata de porcellana blanca
Una paella gran
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Fil d'embridar
Elaboració
Primerament, fem la salsa de magranes i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, fem el cruixent de moniato com explico a la meva recepta, i el reservem.
A continuació, fiquem en una safata pel forn, el llom lligat jutament amb: sal, pebre negre, herbes provençals,tres alls aixafats, un got de vi ranci i força oli d'oliva pel damunt.
Tot seguit, ho enforem a 180º, tot donant-hi voltes de tant en quant, fins que ja és cuit al nostre gust i el retirem.
Quan ja és una mica fred, el filetegem, i el fiquem a la safata de porcellana.
Seguidament, el cobrim amb la salsa de magranes, i a la part de baix, fem un llit amb el cruixent de moniato, i ja ho podrem servir a taula.
2h
Notes
Quan coem carns al forn acostumen a ser 45 minuts de cocció per cada quilo de carn
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels rostits
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1833 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Amiga Flora, si vas a les meves receptes i busques l'apartat de cuina del Cister, podràs veure un recull de la cuina que es...
Amiga Patrícia, quan fem servir el forn ja sigui per fer plats de rostits, peixos o pastisseria,el forn sempre el posarem a...
Amiga Maria Fargas, si vas a l'apartat dels trucs, podràs veure com faig jo les mandonguilles i les pilotes, de manera que...
Amiga Victòria, aquesta recepta la pots fer fins i tot amb brou de pollastre. Rep una salutació. Quim Lleonart.
Amic Àlex, si vas a les meves receptes, veuràs la recepta de la tonyina en escabetx, que crec que també et pot agradar....