Îles Flottantes en crema de xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Crema
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
Crema de Xocolata:
- 1 culleradeta de fècula de blat de moro (Maizena)
- 4 dl de llet
- 1 dl de crema
- 1 rovell d'ou
- 1 ou
- 2 cullerades de sucre
- 1 paquet de sucre de vainilla
- 100 g de xocolata negra, picada
- Plàstic de cuina transparent
Îles Flottantes:
- 1 clara d' ou
- 1 mica de sal
- 25 g de sucre
- ½ taronja, la ratlladura
- Ratlladura de taronja per decorar.
- Plàstic de cuina transparent
4 racions
Elaboració
Crema de xocolata:
En una cassola barreja la maizena amb la llet, afegeix la resta dels ingredients fins al sucre de vainilla. Tot remenant constantment amb un batedor cou a foc mitjà fins que comenci a espessir. Afegeix la xocolata, i deixa que es fongui mentre de tan en quan el vas remenant. Deixa refredar, remenant sovint. Tapa amb plàstic transparent de cuina i posa a refredar de 2-3 hores a la nevera.
Îles Flottantes:
Abans de servir bat a punt de neu, amb la sal, la clara d’ou.
Empolvorar amb el sucre, i segueix batent fins que la barreja brilli. Afegeix la ratlladura de taronja.
En una olla gran bull 2 a 3 litres d'aigua.
Amb la clara d’ou batuda forma " illes" (francès Îles) amb dues culleres, i les poses a coure en l'aigua gairebé bullint, cou durant 3-4 minuts, donant-los la volta un cop, treu i escorre.
Reparteix la crema de xocolata en gots, decora amb les Îles Flottantes i serveix immediatament.
En lloc de preparar crema de xocolata, es pot fer crema de vainilla
La crema es pot preparar 1 o 2 dies al davant. Cobreix i guarda a la nevera.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1604 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c