Secret amb salsa de mostassa i reducció de Pedro Ximenez

Ingredients

  • 500-600 gr de secret de porc (millor si és ibèric)
  • Mostassa de Dijon
  • 200 ml de vi Pedro Ximenez
  • 250 gr crema de llet
  • 3 patates
  • 2 Alls i julivert
  • Oli
  • Sal Maldon (o altre tipus de sal en escames).
  • Pebre negre

3 racions

Elaboració

En un cassó posem una cullarada d'oli d'oliva i l'escalfem. Hi barregem 2 i 1/2 cullerades petites de mostassa de Dijon (si és a l'antiga molt millor).
Ho desfem bé durant un minut.
Hi afegim el Pedro Ximenez, i deixem que redueixi tres minuts.
Afegim la crema de llet i remenem bé i deixem a foc mig un parell de minuts més (si la salsa queda molt clara, es pot afegir una mica de Maizena dissolta en llet, i espessirà de seguida). La salsa ha de quedar semi-espessa.
Tallem el secret a tires i les partim per la meitat.
Posem la carn dins una paella ben calenta, amb molt poc oli, i posant primer la part on hi ha el greix a coure, de 2 a 3 minuts a cada costat, en funció de si agrada la carn al punt o més feta.
Un cop la traiem del foc, muntem el plat, salem la carn amb una mica de sal Maldon per cada costat, i hi afegim per sobre la salsa preparada.
Per acompanyar he fet unes patates cuites al forn, uns 15-20 minuts a 200 graus, afegint quan falten 5 minuts una picada d'all i julivert amb una mica d'oli.

30min

Notes

Millor si el secret és ibèric. La mostassa de Dijon a l'antiga és la més adient. Com acompanyament també queda molt bo acompanyat de xampinyons saltejats amb all i julivert. Per acompanyar aconsello un vi D.O. Rioja, " Luis Cañas crianza 2014".


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2749 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: