Secret amb salsa de mostassa i reducció de Pedro Ximenez
Ingredients
- 500-600 gr de secret de porc (millor si és ibèric)
- Mostassa de Dijon
- 200 ml de vi Pedro Ximenez
- 250 gr crema de llet
- 3 patates
- 2 Alls i julivert
- Oli
- Sal Maldon (o altre tipus de sal en escames).
- Pebre negre
3 racions
Elaboració
En un cassó posem una cullarada d'oli d'oliva i l'escalfem. Hi barregem 2 i 1/2 cullerades petites de mostassa de Dijon (si és a l'antiga molt millor).
Ho desfem bé durant un minut.
Hi afegim el Pedro Ximenez, i deixem que redueixi tres minuts.
Afegim la crema de llet i remenem bé i deixem a foc mig un parell de minuts més (si la salsa queda molt clara, es pot afegir una mica de Maizena dissolta en llet, i espessirà de seguida). La salsa ha de quedar semi-espessa.
Tallem el secret a tires i les partim per la meitat.
Posem la carn dins una paella ben calenta, amb molt poc oli, i posant primer la part on hi ha el greix a coure, de 2 a 3 minuts a cada costat, en funció de si agrada la carn al punt o més feta.
Un cop la traiem del foc, muntem el plat, salem la carn amb una mica de sal Maldon per cada costat, i hi afegim per sobre la salsa preparada.
Per acompanyar he fet unes patates cuites al forn, uns 15-20 minuts a 200 graus, afegint quan falten 5 minuts una picada d'all i julivert amb una mica d'oli.
30min
Notes
Millor si el secret és ibèric. La mostassa de Dijon a l'antiga és la més adient. Com acompanyament també queda molt bo acompanyat de xampinyons saltejats amb all i julivert. Per acompanyar aconsello un vi D.O. Rioja, " Luis Cañas crianza 2014".
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1445 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...