Milfulles de poma
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 1 Pasta de full de mantega rectangular
- 3 Pomes Golden
- Mantega sense sal.
- Melmelada d'albercoc.
- Rovell d'un ou.
- 3 fulls de gelatina neutra
- Sucre.
6 racions
Elaboració
Pelem les pomes, treient el cor, partint-les per la meitat, i tallan-les en mitges llunes no massa primes. Guardem la pell i els cors.
En una safata de forn col·loquem la pasta de full sobre paper sulfurat de cuina, i amb una forquilla puntxem tota la pasta excepte 1 cm de cada costat.
Col·loquem la poma en 3 o 4 tires, segons el tamany, superposant els trossos de poma, l'un sobre l'altre, i deixant 1 cm en cada costat sense posar-ne.
Amb una cullera, tirem sucre per sobre de la poma, amb generositat. Pot ser sucre blanc o moreno. Posem trossets de mantega repartits per sobre de la poma (uns quants repartits, sense excés).
Batem el rovell d'ou i pintem el cm de pasta que hem deixat sense poma.
Precalentem el forn a 180-190 graus, i ho enfornem durant 20-25 m segons el forn.
Mentres es cou, posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda, 6 o 7 minuts.
En un cassó amb una mica d'aigua bullim les pells i cors de poma, amb 4 cullarades de sucre uns 10 minuts. Tot seguit, ho colem, i hi afegim els fulls hidratats de gelatina. Deixem que es refredi i la gelatina s'espessi.
Amb un pinzell de cuina pintem la poma amb la melmelada, i quan la gelatina estgui a punt, ho pintem per sobre amb gelatina.
Notes
La gelatina és opcional, però fa que la poma no es resequi i tingui una altra textura.

Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1013 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Gràcies! no pensava que una recepta tan senzilla tingués tants vots.
Moltes gràcies amic Quim. De ben segur que la miraré.
Amic Joan, jo preparo un taboulé similiar, però enlloc de posar-hi tomàquet natural, i poso tomàquet deshidratat, al que...
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.
Bon dia Alicia: Ahir vaig preparar el pastís de la teva recepta i fa molt bona pinta. Avui ens el menjarem per dinar. Jo com...