Rellomillo amb salsa d'ametlles
Ingredients
- 1 llaminera de porc
- 100 grs. d'ametlla torrada
- 200 c.c. de nata líquida 18% m.g.
- 400 c.c. de llet sencera
- 1 copeta de vi ranci
- 1 ceba de Figueres
- farina blanca (per enfarinar la carn)
- pebre negre
- opcional: nou moscada
Utensilis
Ens anirà bé disposar d'una picadora elèctrica per triturar les ametlles però, si no en tenim, amb un morter podem passar.
Elaboració
							Filetejar la llaminera a rodanxetes fines, salpebrar i enfarinar.
Pelar i triturar l'ametlla torrada. Jo ho faig amb la picadora elèctrica; que quedi com una farina una mica granelluda.
Picar la ceba ben fina.
Posar oli en una paella i fregir lleugerament la carn. Hem de tindre en compte no fregir-la massa perquè no s'endureixi, només tomba i tomba, i l'anem col·locant dins d'una cassola. En aquell oli de la paella hi confitarem la ceba picada. La deixarem que es vagi fent lentament; remenant de tant en tant. Quan estigui ben reduïda li tirarem el vi ranci i esperarem uns instants a que s'evapori l'alcohol; aleshores afegirem la nata i la llet calentes. Quan arrenqui el bull és el moment de posar-hi l'ametlla picada, afinar de sal, de pebre i, si és que n'hi volem, un xic de nou moscada. Proveu-la; la llet és molt dolça i sovint cal afegir una mica més de sal. Abocar aquesta salsa ben calenta damunt del rellomillo que tenim reservat dins la cassola i que faci xup xup un parell de minuts amb el foc al mínim; sobretot, al MÍNIM!. Hem de recordar que si li donem més cocció del compte, la carn s'endurirà.
Deixem-la reposar tapada una estona. 
Es pot fer sense ceba, i també queda molt bé.
														
Notes
Al primer moment ens pot semblar que hi ha massa salsa però durant el repòs reduirà i espessirà molt. 
Com acompanyament d'aquest plat a casa ens agrada una mica d'arròs basmati o puré de patates.
És molt fàcil de fer i agrada a petits i grans!
 Etiquetes: 
						Carn amb salsa  Salsa d'ametlles
 
						Etiquetes: 
						Carn amb salsa  Salsa d'ametlles  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 18000 visites.
 18000 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera estiu
 estiu tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								 
								 
								 Fernanda Bausili
 Fernanda Bausili![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 Altres
 Altres 45 min.
 45 min. Salses
 Salses Salsa
 Salsa Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram