Canapés variats
Categoria:
Altres
Típica de: Catalunya
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Pa de motlle sense crosta.
Per untar els canapés:
- Maionesa, salsa rosa, sobressada, mantega, paté d'oca i salsa de formatge blau. (Les salses poden comprar-se fetes, però millor fer-les a casa).
Per decorar-los:
- Cireres en almívar (verdes i vermelles), pinya en almívar, cranc ratllat, iema d'ou filetejada, escalivada (pebrot, i albergínia), olives farcides, olives negres, gambes grans i petitones pelades, endívies, enciam, tomaques "xerri", un quiwi, una llauna d'anxoves, ametlles i avellanes torrades, nous, formatge fresc, un ou dur, variants en vinagre (cogombres i pastanaga), ous de caviar vermells i negres, un paquet de salmó fumat, i formatge ratllat emmental.
Utensilis
Una safata bonica, unes blondes de paper i quadradets de paper d'alumini.
Elaboració
En primer lloc, farem les llesques de pa en quatre parts, prèviament untades. Després, les decorarem.
- CANAPÉS UNTATS DE MAIONESA O SALSA ROSA i decorats amb:
1.- Cranc ratllat i mitja cirereta en almívar.
2.- Mitges olives farcides i una tira d'anxova.
3.- Una gamba pelada grossa.
4.- Enciam trinxat petitó i gambes petitones.
5.- Filets d'ou dur i mitja tomaca xerri.
6.- Tonyina de llauna eixafada i mitja avellana.
7.- Una gamba pelada i trossets de pinya en almívar.
8.- Ou dur trinxat petit i un cogombre tallat pel mig (de dalt a baix).
9.- Una rodanxa d'ou dur, i un trosset de pinya sobre.
10.- Formatge fresc (una rodanxa) i una rodanxa de quiwi.
- CANAPÉS UNTATS DE SOBRESSADA i decorats amb:
1.- Una rodanxa d'ou dur i trossets de cogombre.
2.- Una rodanxa de formatge fresc i ous de caviar vermell.
3.- Avellanes picades per sobre.
4.- Una anxova i olives farcides tallades per la meitad.
5.- Cogombres trinxadets, i una anxova.
6.- Formatge fresc a trossets i pastanaga amb vinagre trinxada.
7.- Filets d'ou dur i mitja nou.
8.- Dos filets d'anxova fent creu.
9.- Tonyina trinxadeta, i mitja nou a sobre.
10.- Una rodanxa de formatge fresc, i una cirera en almívar verda.
- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:
1.- Formatge ratllat i mitja avellana torrada.
2.- Dues tires de pebrot vermell escalivat fent creu.
3.- Un quadrat de formatge fresc i filets de iema d'ou dur.
4.- Nous picades.
5.- Dues tires de formatge fresc i mitja nou.
6.- Ametlles torrades picades.
7.- Una tira d'anxova i dues mitges cireres en almívar(vermella i verda).
8.- Ous de caviar negre. (Poc) al mig del canapé.
9.- Ous de caviar vermell.(Poc) a mig del canapé.
10.- Tapar tot el canapé amb meitad d'ous de caviar vermell i meitad d'ous de caviar negre.
- CANAPÉS UNTATS DE PATÉ D'OCA i decorats amb:
1.- Una tira d'anxova i dues mitges olives negres.
2.- Filets de iema d'ou dur i mitja cirera en almívar.
3.- Un trosset de pinya en almívar.
4.- Cogombre picat.
5.- Ous de caviar vermell.
6.- Ous de caviar negre.
7.- Olives farcides partides pel mig, i mig cogombre partit de dalt a baix.
8.- Un trosset de formatge blanc i mitja cirereta en almívar.
9.- Dues mitges olives negres, i mitja nou.
10.- Una picada d'ametlles i cogombre.
- CANAPÉS UNTATS DE SALSA DE FORMATGE BLAU i decorats amb:
1.- Filet de iema d'ou dur.
2.- Cogombre trinxat. (Poc) al mig del canapé.
3.- Pinya en almívar a trossets.
4.- Cireres (mitges) en almívar d'ambdós colors (verdes i vermelles).
5.- Endívies trinxadetes (prèviament mullades amb llimona perquè no es facin negres).
6.- Mitges olives farcides partides pel mig, i un trosset de pinya en almívar.
7.- Mitja nou.
8.- Unes avellanes, ametlles i nous picades.
9.- Pastanaga i cogombre trinxadet (poc) al mig del canapé.
10.- Trossets d'endívia i mitja avellana torrada.
- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:
1.- Salmó fumat i ous de caviar vermell.
2.- Salmó fumat i ous de caviar negre.
3.- Salmo fumat i mitja nou.
4.- Salmó fumat i una picadeta de cogombre.
6.- Salmó fumat i mitja cirereta confitada vermella o verda.
7.- Salmó fumat i un trosset de pinya.
8.- Salmó fumat i un trosset de formatge fresc.
9.- Salmó fumat i mitja oliva farcida.
10.- Salmó fumat i mitja oliva negra.
- ALTRES VARIETATS:
1.- Escalivada de pebrot i albergínia amb mitja anxova sobre.
2.- Ceba confitada amb un trosset de cogombre, formatge fresc, etc...
PROVEU-LOS!!! Són entretinguts de fer, però veureu que és fins i tot "xalat" d'elaborar-los, i fareu cinquanta mil birgueries i combinacions amb els ingredients, que poden ser moltíssims. Fareu contents als amics i família més exigents. i quedareu com a Xefs de debó...Sempre que he tret una safata d'aquesta menja a taula, he escoltat un ohhhhhh!!!!, que de veritat compensa de totes totes l'estona que heu passat a la cuina. ÀNIMS I A TREBALLAR!!!
1h 20min
Notes
És poden servir en una safata amb blondes platejades o blanques, i amb quadradets de paper (sota cada canapé) d'alumini, tallats amb tisores de formes ondulades o dentades. S'acompanyaran amb un vi blanc sec (millor amontillat), vermut o cava brut. Perfectes per l'aperitiu.
Etiquetes: Canapés Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
32080 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.