Canapés variats

Ingredients

  • Pa de motlle sense crosta.

Per untar els canapés:

  • Maionesa, salsa rosa, sobressada, mantega, paté d'oca i salsa de formatge blau. (Les salses poden comprar-se fetes, però millor fer-les a casa).

Per decorar-los:

  • Cireres en almívar (verdes i vermelles), pinya en almívar, cranc ratllat, iema d'ou filetejada, escalivada (pebrot, i albergínia), olives farcides, olives negres, gambes grans i petitones pelades, endívies, enciam, tomaques "xerri", un quiwi, una llauna d'anxoves, ametlles i avellanes torrades, nous, formatge fresc, un ou dur, variants en vinagre (cogombres i pastanaga), ous de caviar vermells i negres, un paquet de salmó fumat, i formatge ratllat emmental.

Utensilis

Una safata bonica, unes blondes de paper i quadradets de paper d'alumini.

Elaboració

En primer lloc, farem les llesques de pa en quatre parts, prèviament untades. Després, les decorarem.

- CANAPÉS UNTATS DE MAIONESA O SALSA ROSA i decorats amb:

1.- Cranc ratllat i mitja cirereta en almívar.
2.- Mitges olives farcides i una tira d'anxova.
3.- Una gamba pelada grossa.
4.- Enciam trinxat petitó i gambes petitones.
5.- Filets d'ou dur i mitja tomaca xerri.
6.- Tonyina de llauna eixafada i mitja avellana.
7.- Una gamba pelada i trossets de pinya en almívar.
8.- Ou dur trinxat petit i un cogombre tallat pel mig (de dalt a baix).
9.- Una rodanxa d'ou dur, i un trosset de pinya sobre.
10.- Formatge fresc (una rodanxa) i una rodanxa de quiwi.

- CANAPÉS UNTATS DE SOBRESSADA i decorats amb:

1.- Una rodanxa d'ou dur i trossets de cogombre.
2.- Una rodanxa de formatge fresc i ous de caviar vermell.
3.- Avellanes picades per sobre.
4.- Una anxova i olives farcides tallades per la meitad.
5.- Cogombres trinxadets, i una anxova.
6.- Formatge fresc a trossets i pastanaga amb vinagre trinxada.
7.- Filets d'ou dur i mitja nou.
8.- Dos filets d'anxova fent creu.
9.- Tonyina trinxadeta, i mitja nou a sobre.
10.- Una rodanxa de formatge fresc, i una cirera en almívar verda.

- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:

1.- Formatge ratllat i mitja avellana torrada.
2.- Dues tires de pebrot vermell escalivat fent creu.
3.- Un quadrat de formatge fresc i filets de iema d'ou dur.
4.- Nous picades.
5.- Dues tires de formatge fresc i mitja nou.
6.- Ametlles torrades picades.
7.- Una tira d'anxova i dues mitges cireres en almívar(vermella i verda).
8.- Ous de caviar negre. (Poc) al mig del canapé.
9.- Ous de caviar vermell.(Poc) a mig del canapé.
10.- Tapar tot el canapé amb meitad d'ous de caviar vermell i meitad d'ous de caviar negre.

- CANAPÉS UNTATS DE PATÉ D'OCA i decorats amb:

1.- Una tira d'anxova i dues mitges olives negres.
2.- Filets de iema d'ou dur i mitja cirera en almívar.
3.- Un trosset de pinya en almívar.
4.- Cogombre picat.
5.- Ous de caviar vermell.
6.- Ous de caviar negre.
7.- Olives farcides partides pel mig, i mig cogombre partit de dalt a baix.
8.- Un trosset de formatge blanc i mitja cirereta en almívar.
9.- Dues mitges olives negres, i mitja nou.
10.- Una picada d'ametlles i cogombre.

- CANAPÉS UNTATS DE SALSA DE FORMATGE BLAU i decorats amb:

1.- Filet de iema d'ou dur.
2.- Cogombre trinxat. (Poc) al mig del canapé.
3.- Pinya en almívar a trossets.
4.- Cireres (mitges) en almívar d'ambdós colors (verdes i vermelles).
5.- Endívies trinxadetes (prèviament mullades amb llimona perquè no es facin negres).
6.- Mitges olives farcides partides pel mig, i un trosset de pinya en almívar.
7.- Mitja nou.
8.- Unes avellanes, ametlles i nous picades.
9.- Pastanaga i cogombre trinxadet (poc) al mig del canapé.
10.- Trossets d'endívia i mitja avellana torrada.

- CANAPÉS UNTATS DE MANTEGA i decorats amb:

1.- Salmó fumat i ous de caviar vermell.
2.- Salmó fumat i ous de caviar negre.
3.- Salmo fumat i mitja nou.
4.- Salmó fumat i una picadeta de cogombre.
6.- Salmó fumat i mitja cirereta confitada vermella o verda.
7.- Salmó fumat i un trosset de pinya.
8.- Salmó fumat i un trosset de formatge fresc.
9.- Salmó fumat i mitja oliva farcida.
10.- Salmó fumat i mitja oliva negra.

- ALTRES VARIETATS:

1.- Escalivada de pebrot i albergínia amb mitja anxova sobre.
2.- Ceba confitada amb un trosset de cogombre, formatge fresc, etc...
PROVEU-LOS!!! Són entretinguts de fer, però veureu que és fins i tot "xalat" d'elaborar-los, i fareu cinquanta mil birgueries i combinacions amb els ingredients, que poden ser moltíssims. Fareu contents als amics i família més exigents. i quedareu com a Xefs de debó...Sempre que he tret una safata d'aquesta menja a taula, he escoltat un ohhhhhh!!!!, que de veritat compensa de totes totes l'estona que heu passat a la cuina. ÀNIMS I A TREBALLAR!!!

1h 20min

Notes

És poden servir en una safata amb blondes platejades o blanques, i amb quadradets de paper (sota cada canapé) d'alumini, tallats amb tisores de formes ondulades o dentades. S'acompanyaran amb un vi blanc sec (millor amontillat), vermut o cava brut. Perfectes per l'aperitiu.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

22818 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

6 comentaris:

Teresa Albert Jové diu:
Hola Tevina...m'agradat molt la recepta de canapès.
En provaré de fer alguns
Teresa Vives Mariné diu:
Hola Teresa,

Veurà que a casa se'n lleparan els dits. Gràcies.
Teresa Vives Mariné diu:
Gràcies a totes les persones que heu visitat aquesta recepta de Canapès Variats. Avui, dia 14 de juny del 2016, ja en sou 55.928. Quin rècord!!!!
Penseu que amb el voste enginy, podeu fer canapés de tot, dolços i salats, i a gust de tothom. Aneu provant, veureu que aquesta feina és molt agraïda i divertida alhora.
GRÀAAAAAACIES A TOTHOM!!!
Teresa Vives Mariné diu:
Actualment, només hi ha 2.305 visites -avui, data 2.9.16-, a la pàgina dels canapés, mentre que al 14 de juny n'hi havia 55.928.
Hi ha un "tope" i torna a començar, o hi ha trampa???
Moltes gràcies a qui ortganitza el blog per la resposta.
Roger Lorente Martínez diu:
Molt bona feina, Teresa!
Demà els farem a escola i ja et diré com han quedat, però segurament igual de bons que els teus!
Bona nit colla! ;)
Teresa Vives Mariné diu:
Hola molt bon dia a tothom.
Moltes gràcies per fer els meus canapès. Com us van sortir?

Espero que molt bé... ja en penjareu una foto.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!