Rèmol al forn sobre llit de patates a lo pobre amb salsa al cava, i farcit amb bolets
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Rostit
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Sis porros picolats
- 400 grams de gírgoles fresques
- Quatre talls de rèmol de 250 grams cadascun (aproximadament)
- Oli d'oliva
- Vi blanc
- Sal
- Pebre negre en pols
- Salsa de cava (la podeu trobar a les meves receptes)
- Patates a lo pobre (les podeu trobar a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una placa pel forn amb un full de paper sulfurat
Una espàtula metàl·lica plana
Un paella gran
Quatre plats plans grans
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Elaboració
Primerament, farem les patates com explico a la meva recepta, i un cop fetes, en farem quatre llits damunt el paper sulfurat, a la placa del forn. Tot seguit, agafem els talls de rèmol i amb un ganivet molt fi, els obrim per la meitat, com si féssim un llibret, i els reservem.
A part, fem la salsa de cava com explico a la meva recepta, i un cop feta, la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, en una paella amb oli d'oliva, sofregim els porros i les gírgoles picolades, i quan tot plegat és ben fregit, ho retirem del foc, i amb una cullera anem omplint els llibrets de rèmol i els tanquem tot aplanant-los amb la ma, i els fiquem cadascun damunt el llit de patates, els salpebrem, i tot seguit els reguem un a un amb un raig de vi blanc i un bon raig d'oli d'oliva, i els enfornem a 180º, fins que estiguin cuits al nostre gust, i amb molta cura, amb una espàtula plana, els anem posant en el centre de cada plat, els cobrim amb la salsa de cava, i ja els podrem servira taula.
1h 30min
Notes
Aquesta recepta, és molt adient per fer les properes festes de nadal, que ja tenim a sobre.
Etiquetes:
Cuina de tardor La cuina dels bolets
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1876 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.