Recuperar contrasenya

Donar-se d'alta

Receptes.cat >

Un equip català guanya el Mundial de Pastisseria per primera vegada

Durant l'esdeveniment, cada equip compost per un cap pastisser, un especialista xocolater i un gelater tenien deu hores per crear tres postres de xocolata, tres gelats de fruita, una dotzena de representatius de les "últimes tendències" gastronòmiques del país concursant, i tres creacions artístiques de sucre, xocolata i gel.

Espanya va aconseguir en el certamen un total de 5.678 punts, més de 200 punts de diferència respecte als rivals més immediats, els representants d'Itàlia i Bèlgica, que van quedar en segona i tercera posició respectivament. Es tracta de la primera vegada que un equip espanyol venç en aquesta competició, una de les més prestigioses del sector, que va reunir a Lió i durant dos dies 19 equips d'arreu del món.

El projecte va arrencar fa dos anys i va agafar velocitat després de quedar primers en la preselecció europea de París, el març passat. Per conquistar al jurat i aconseguir un dels premis més prestigiosos del sector de la rebosteria, els catalans Bordas i Josep Maria Guerola i el granadí Julián Álvarez  van esculpir un indi de sucre, un tren de xocolata i una brúixola de gel, inspirant-se en La volta al món de l'escriptor Jules Verne.

Bordas és exalumne de l'escola de Barcelona i treballa en una pastisseria de Viladecans, Guerola treballa en una pastisseria de Sant Cugat, i Álvarez és professor en una escola de pastisseria a França.



La Barcelona Restaurant Week passa a ser la Barcelona Opportunity week

La Barcelona Restaurant Week canvia de nom, en ampliar al seva oferta més enllà dels restaurants, i ara s'anomena Barcelona Opportunity week.

Aquest any els descomptes no només es faran en restaurants, sinó també en altres tipus d'establiments així com en cultura i espectacles.

La iniciativa que Barcelona Turisme celebra del 28 de febrer al 6 de gener proporciona descomptes en els establiments, i dona una part a ONGs solidaries.

L'ajuntament de Roses impulsa un projecte turístic per crear rutes per la comarca amb una base gastronòmica

Consisteix en vincular gastronomia, cultura i paisatge –els dos primers apartats amb el nexe de dos genis com Ferran Adrià i Salvador Dalí. El paisatge és tot l'Alt Empordà, encara que sovint els poders públics locals no hi posen prou èmfasi a l'hora de protegir-lo dels projectes agressius; en canvi, sí que en diuen bé quan els convé.

El projecte de dinamització turística s'anomena Road / Terra de genis i el lidera l'Ajuntament de Roses, que ha trobat la implicació de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Empordà i de l'Ajuntament de Figueres.

La sisena edició de la Setmana BCNegra també serà gastronòmica

La cita, que té el mateix pressupost que l'any passat -85.000 euros-, incorporarà com a novetat una oferta gastronòmica relacionada amb els personatges i autors de la crònica negra, a través de menús oferts per sis restaurants de l'associació Barceloneta Cuina i nou cocteleries de Barcelona.

L'Editorial Cossetània rep dos guardons dels Gourmand Cookbook Awards 2010 als millors llibres de cuina en català

Les obres guanyadores de cada llengua ara opten als premis a nivell mundial

Cossetània Edicions ha rebut dos guardons dels Gourmand Cookbook Awards 2010 per als que s’han considerat els millors llibres de cuina en català de la seva categoria. Les dues obres ara passen a ser finalistes dels premis a nivell mundial de la seva modalitat.

Els reconeixement que han rebut els llibres de Cossetània s’ha dirigit a obres de les divereses col·leccions que l’editorial dedica a la cuina:

La Riera. Orígens i secrets de la família. Les receptes del restaurant, s’ha considerat el millor llibre de cuina publicat en català en la categoria Autors i xefs - Televisió.

Melmelades casolanes. 80 receptes que surten bé, de Núria Duran i Montserrat Roig, s’ha endut el guardó en la categoria de Monografies.

Aquest any hi ha 154 països que participen en els Gourmand Cookbook Awards (www.cookbookfair.com). A partir d’ara, els guanyadors en cada llengua competeixen amb els guanyadors de la mateixa categoria en les altres llengües, per ser escollits els millors llibres de cuina del món. Els guanyadors mundials de cada categoria es donaran a conèixer entre el 3 i el 6 de març de 2011, durant la Fira de Llibre de Cuina de París.


El Bulli comença la seva última temporada com a restaurant

Durant set mesos passaran pel restaurant de Cala Montjoi els clients de tota al vida i alguns sopars d'empresa per recollir suports per la transformació del Bulli.

Així ho ha fet public en persona Ferràn Adria, segons ell, necessita temps per investigar noves tècniques d’estudi de la cuina, tot i amb això, no significa que “El Bulli” tanqui definitivament, al 2014 “El Bulli” tornara a estar en marxa.

Actualment, el Bulli obre de juny a desembre, la pròxima temporada, començara el 15 de juny, hi ha un problema, les reserves estan completes, si es vol reservar per anar el Bulli l’any 2011, no es podrà fer abans del desembre de 2010.


Engega La Garoinada de Palafrugell

La Garoinada és una de les primeres campanyes gastronòmiques de les comarques gironines i una de les més conegudes.
Va néixer l’any 1992 i pren com a producte principal les garoines, també conegudes com a eriçons de mar o garotes.

La Garoinada se celebra en ple hivern durant les minves de gener quan el mar està tranquil i la garoina està en el seu millor moment.