Bacallà amb melmelada de tomàquet, llit de ceba confitada i sorpresa d’avellana

Categoria:
Estació:    
Dificultat: Mitjana

Valoració: **** 4/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

  • 2 trossos de llom de bacallà
  • 1 ceba gran de figueres
  • 30 grams de avellanes torrades
  • Oli de gira-sol pel confitat
  • 3 Cullerades soperes de melmelada de tomàquet
  • 10 o 12 olives negres d’Aragó
  • 1 fulla de llorer
  • Grans de pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

2 racions

Elaboració

El confitat de bacallà:

Posar en un cassó ½ litre d’oli de gira-sol, el llorer, els grans de pebre.
Escalfar l’oli fins que comenci a bullir, esperar uns 2 minuts (ja haurà assolit la temperatura de 100-120 º C) i introduir els lloms de bacallà.
Baixar la temperatura i mantenir a mig foc (el correcte és a uns 80 º C). Confitar el bacallà durant uns 15 minuts. Retirar del foc i deixar-lo refredar en el mateix cassó.

La ceba confitada:

Pelar i tallar la ceba a juliana molt fina amb un rajolí d’oli d’oliva confitar la ceba a foc molt baix, i amb cura de remenar contínuament per tal que no es cremi. Reservar.

El picats:

Desossar l’olives negres i trinxar-les fins a fer-les tipus olivada. Reservar
Picar a un morter les avellanes fins tindré una pasta fina, posar-la en una plàtera per anar al forn i torrar durant 2 minuts, fins que l’escalfor la redueixi a tipus pols.

Presentació:

Posar la ceba confitada al fons del plat, escampar per sobre el pols d’avellana torrada, retirar el bacallà confitat de l’oli i posar-lo a sobre. Napar amb la melmelada de tomàquet prèviament escalfada al microones i per últim decorar amb la olivada d’olives negres.
Aquesta recepta es caracteritzà pel contrastos de dolç i salat

55min

Notes

Aquesta recepta es caracteritzà pel contrastos de dolç i salat, motiu per el que recomanaria com a vins que ofereixen contrast un "Moscat de Ribesaltes" de la Catalunya nord o un "Gwustraminer" Alsacià.


Recepta de cuina de Bacallà amb melmelada de tomàquet, llit de ceba confitada i sorpresa d’avellana

Presentació del plat
per Manel Baxerias Triay

Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Bacallà amb melmelada de tomàquet, llit de ceba confitada i sorpresa d’avellana

Enllaça aquesta recepta:

1705 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:



Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!