Xips de carxofa
Ingredients
Ingredients per a 2 persones:
- 3 carxofes grans i tendres
- El suc de ½ llimona
- Oli per fregir preferentment gira-sol
- Farina de tempura
- Aigua freda
- Sal Maldon
2 racions
Elaboració
Elaboració:
Prepareu un bol amb aigua i el suc de ½ llimona.
Comenceu netejant les carxofes de les fulles externes i dures, procediu a partir-les per la meitat i laminar amb ajuda d'una mandolina o un ganivet ben esmolat per a tallar-les el més fines possibles.
Les dipositeu en el bol d'aigua i llimona perquè no es oxidin. Mentrestant anireu escalfant l'oli en una paella una mica alta.
Prepareu en un plat fondo la barreja de farina de tempura amb aigua freda i una punta de sal, la barreja no ha de ser ni molt líquida ni molt espessa. Un cop tingueu la pasta, escorrereu les carxofa dipositades en aigua i les traspassareu a aquesta pasta, remenant-les perquè quedin impregnades i procediu a fregir, quan el oli estigui ja calent. Fregint-les per tandes perquè no quedin enganxades unes amb altres, deixeu-les daurar i dipositeu-les en un plat amb paper absorbent, perquè perdin l'excés d'oli.
Un cop fregides saleu-les amb sal Maldon i serviu-les calentes, com a aperitiu o com a acompanyament d'una carn.
30min
Notes
Un acompanyament excepcional!
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2189 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.