Tiramisú de poma

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 2 dl de suc de poma
  • 1 llimona, la ratlladura i el suc
  • 1 paquet de sucre de vainilla
  • 700 g de pomes, pelades i eliminat el cor
  • 4 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 500 g mascarpone
  • 4 clares d'ou, muntades
  • 150 g de llengües de gat
  • 6 cullerades de Calvados o suc de poma
  • 2-4 cullerades de cacau en pols

Utensilis

Una forma de 2 litres

Elaboració

Barreja en una paella, el suc de poma, el suc i la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla.
Ratlla les pomes amb el ratllador gros, directament en el líquid.
Bull uns instants i deixa refredar completament.
barreja els rovells d'ou i el sucre i bat fins que estigui suau i esponjós, afegeix suaument les clares muntades
A continuació barreja suaument el mascarpone amb el preparat anterior.
Col.loca la meitat de les llengües de gat en la forma, remulla amb Calvados o suc de poma.
Col.loca al damunt la meitat de la barreja de poma i mascarpone i cobreix amb el rest de llengües de gat i a sobre de questes posa el rest de barreja de poma i mascarpone.
Col·loca el pastís de Tiramisú cobert en un lloc fresc almenys un mínim de 6 hores.
Abans de servir, escampar cacau pel damunt.
En lloc de cacau tritura 100 g d'avellanes i rosteix-les en una paella amb 2-3 cullerades de sucre en pols, de manera que el sucre quedi lleugerament caramelitzat.
Després de refredar-se, empolvorar amb les avellanes el pastís de tiramisú.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2339 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Lidia Mar diu:
Sempre he fet el tiramisú classic i m'ha agradat aquesta variant, a veure si aquest cap de setmana la provem

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: