Porrusalda

Ingredients

  • 5 Porros
  • 2 Patates grans
  • 1 Pastanaga
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre
  • Aigua o Caldo de verdures

4 racions

Elaboració

Per començar es netegen bé les verdures. Pelem les patates i la pastanaga i les tallem en trossos. Els porros els tallem a rodanxes (jo els deixo de 2cm aproximadament, però això segons cada gust.)
Posem una cassola al foc amb un rajolí d’oli i evoquem els porros i la pastanaga i deixem que es daurin una mica, després les patates i ofeguem una mica les verdures. Afegim aigua fins tapar i una mica més les verdures. Assaonar al gust amb el pebre i la sal. Deixar-ho 20-25 min fen xup-xup a foc baix.

30min

Notes

És un plat típic d’Euskadi. El seu nom en euskera vol dir caldo de porros (Porru = Porru, salda = caldo)
Es molt senzill de fer i entra molt bé els dies de molt fred com a primer plat.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1676 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

4 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Marta, jo tenia entès que la porrusalda és un plat típic basc, que tant es pot fer en calent, com en fred, però que la base de la recepta és el bacallà. Si us plau aclareixem el dubte, ! Gracies !. Quim Lleonart.
Marta B diu:
Hola Quim.
S’acostuma a fer amb les verduretes. Però si que es veritat que hi ha variacions en aquesta recepta. Com bé dius, una d’elles es amb un bon tall de bacallà o també amb carn.

El més normal es que si vas a un restaurant (de menú) i demanes la porrusalda, només porti les verdures. (en ocasions també se li afegeix ceba molt picada per fer un petit sofregit o carbassa).

Jo sempre m’ho he menjat calent.
Quan la faig a l’estiu, la passo pel turmix i en faig una crema (com una Vichisua) i segueix estan boníssim i està fresqueta.

Espero haver-te pogut ajudar.
Marta B diu:
Estava repassant la recepta i veig que no ha sortit, la petita explicació que vaig posar sobre l’origen de la recepta :(
Com bé dius Quim, és un plat típic d’Euskadi.
El seu nom en euskera vol dir caldo de porros (Porru = Porru, salda = caldo)
Quim Lleonart diu:
Mart. Gracies per l'aclariment. Quim Lleonarty.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!