Tartar de tonyina a la japonesa
Categoria:
Tipus de plat: Carpaccio
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- Filets de tonyina fresca (1 per persona).
- Salsa de soja
- Oli de sèsam
- Mirin (vinagre d'arròs per sushi)
- Salsa d'ostres
- Sambal Oelek (picant)
- Gingebre fresc (un trosset petit)
- Cerfull
- Sèsam torrat
- Llesquetes fines de pa torrat (baguette)
Elaboració
És molt senzill fer aquest tartar. Primer fem la salsa. En un bol hi barrejarem la salsa de soja, el mirin, l'oli de sèsam, la salsa d'ostres i el sambal oelek. Hi afegirem unes fulles de cerfull, i un trosset de gingebre fresc ben picadet. Ho deixem reposar a la nevera. Aquí les quantitats son una cosa molt personal. Pot agradar més o menys picant (sambal) , més o menys gingebre. Us recomanem anar provant i quan trobeu el gust que us agradi, ja està. Nosaltres fem més o menys 4/5 parts de salsa de soja i 1/5 part la resta d'ingredients. Canvieu-lo al gust.
Tallem la tonyina a tires fines i desprès a dauets. Sempre tallem, no piquem. Busquem una textura ferma, no volem que es converteixi en una pasta.
Quan ja tenim la tonyina tallada la afegim al bol on hi havia l'adob, hi espolsem unes llavors de sèsam i barregem bé.
Emplatem i servim amb torradetes.
Notes
Aquest plat el podeu preparar amb antelació i guardar-ho a la nevera fns el moment de servir-lo. Però si ho feu així, no barrejeu la salsa/adob amb la tonyina fins l'últim moment. La tonyina en lloc d'agafar el gust de l'adob, s'hi couria i no quedaria bé.
Comparteix aquesta recepta: