Herbes mallorquines

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Mallorca
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Licors:

Diferents herbes aromàtiques:

També se li pot posar:

Elaboració

Les herbes mallorquines poden ser: dolces, seques o mesclades
Si es volen dolces, la base serà només anís.
Si es volen seques, la base serà la cassalla.
Si es volen mesclades, la base serà 50% anís i 50% cassalla.
S'agafa una ampolla i es posa el licor tal com he dit abans mirant que no quedi del tot plena ja que a l'anar omplint d'herbes el volum va augmentant.
A continuació es va posant a dintre l'ampolla les herbes al gust de cada ú tenint en compte que l'herba principal és el fonoll. Vull dir que haureu de començar pel fonol i és l'herba que ha de predominar. A partir d'aquí se li va posant les demés herbes però cuidant les quantitats de cada una ja que n'hi ha d'aromes més fortes que d'altres. Vull dir que s'ha de cercar l'equilibri de sabors. Que no predomini una per damunt de l'altra.
Quan l'ampolla ja està farcida d'herbes, s'acaba d'omplir amb el licor i es tapa.
L'ampolla ha d'estar com a mínim 3 mesos en un lloc que no li toqui la llum i de tant en tant s'ha de sacsejar sense obrir.

30min

Notes

El temps de fer-les és el mes de maig. A partir del tercer mes ja es pot encetar l'ampolla i és un gran digestiu. Es pot servir sol o amb gel. Les ampolles es poden mantenir fins a un any. A partir de l'any va perdent sabor i fins i tot poden arribar a tornar-se amargants.
Les herbes mallorquines casolanes són de color marronós i no verdes com les que es troben en les licoreries de marques comercials.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se