Patxaran

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 3/4 de litre d'anís. Si pot ser Anís del Mono molt millor.
  • 250g d'aranyons madurs
  • La mida ha de ser: una mesura d'aranyons per tres d'anís.

Elaboració

Rentarem els aranyons i triarem els que no estiguin picats ni tinguin cap desperfecte. Els eixugarem ben bé i els abocarem en una ampolla de vidre d'un litre. Hi abocarem l'anís. Taparem l'ampolla i ho remenarem. Guardarem aquesta ampolla en un lloc que mantingui una temperatura ambient constant i fosc (un rebost). De tant en tant, remenarem. Veurem que es va tornant de color rosat. Al cap de tres mesos ja es pot començar a tastar.

Notes

El temps idoni per fer-ho és entre juny i juliol que és quan els aranyons són madurs per a consumir a partir del mes d'octubre.


Etiquetes:         Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1577 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Salvador, aquesta recepta en comptes d'anis del mono, no quedaria bé també amb aiguardent de ses illes, com el que fan servir per fer les herbes Ibicenques?. Salutacions. Quim Lleonart.
Salvador Colomer Costa diu:
Amic Quim. Aquí a Mallorca les herbes es fan amb un anís i cassalla d'aquí que es diu Tres Caires (Perelló) i és molt bo. El que passa és que jo sóc de Badalona i és per això que utilitzo anís del Mono i queda una fusió Badalonina-Mallorquina.
Quim Lleonart diu:
Amic Salvador, si ets de Badalona, ja està tot dit.Enhorabona. Rep una salutació. Quim.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!