Patxaran
Ingredients
- 3/4 de litre d'anís. Si pot ser Anís del Mono molt millor.
- 250g d'aranyons madurs
- La mida ha de ser: una mesura d'aranyons per tres d'anís.
Elaboració
Rentarem els aranyons i triarem els que no estiguin picats ni tinguin cap desperfecte. Els eixugarem ben bé i els abocarem en una ampolla de vidre d'un litre. Hi abocarem l'anís. Taparem l'ampolla i ho remenarem. Guardarem aquesta ampolla en un lloc que mantingui una temperatura ambient constant i fosc (un rebost). De tant en tant, remenarem. Veurem que es va tornant de color rosat. Al cap de tres mesos ja es pot començar a tastar.
Notes
El temps idoni per fer-ho és entre juny i juliol que és quan els aranyons són madurs per a consumir a partir del mes d'octubre.
Etiquetes:
Anís Aranyons Licor Patxaran
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2773 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Aquesta recepta ha estat publicada en el Tot Badalona en el número 133 del dia 16-3-2018 (pag 33)...
Moltes gràcies, Joan
D'entrada, la paraula burballa, en el català de mallorca, significa encenall. En cuina, parlem de burballes arrissades quan...
Sí, ho faré. Gràcies
Hi ha l'opció de posar-hi crema d'ametlla en lloc del iogurt però pel meu gust queda una mica massa dolç.