Pinya amb crema catalana a la ratafia

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 pinya baby per comensal
  • 100 cc. ratafia (es pot substituir per vi dolç, cointreau, licor 43…)
  • 500 ml de llet sencera
  • 5 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 20 g de maizena
  • 1 canonet de canyella
  • Pela d'una llimona
  • Vainilla

6 racions

Elaboració

•Es talla la pinya per la meitat verticalment i es buida l'interior.
•Es talla la polpa de la pinya a daus i es deixa macerar amb el licor.
•Es prepara la crema. En un cassó, s'hi posa la llet amb el canó de canyella, la vainilla i la pela d'una llimona (sense la part blanca que donaria amargor) i la meitat del sucre. Es bull i es deixa aromatitzar durant 5 minuts.
•Mentrestant, en el vas del túrmix, s'hi barregen els rovells amb la resta del sucre i la maizena.
•Quan la llet hagi bullit, es barreja amb la mescla dels rovells tot batent fora del foc.
•Es posa la mescla al foc, i es cou fins que espesseixi, tot remenant per a què no s'enganxi.
•Quan estigui al punt, es deixa refredar a temperatura ambient.
•Es barreja la crema amb els daus de pinya perfumats de la ratafia i s'omple la pinya buida.
•S'empolsima amb una mica de sucre pel damunt i es crema amb l'ajuda d'un cremador.

30min


Recepta de cuina de Pinya amb crema catalana a la ratafia
Pinya amb crema catalana a la ratafia.
per Àngels Puntas

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2750 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: