Tortell de Reis
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Coca
Recepta per forn
Estació: hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 120 grams de sucre, la pell d'una llimona, la pell d'una taronja, sense la part blanca.
Massa mare:
- 70 ml de llet
- 10 gr de llevat fresc
- 1 mica de sucre
- 130 gr de farina de força
Massa:
- 60 ml de llet
- 70 gr de mantega pomada
- 2 ous
- 20 gr de llevat fresc
- 30 ml d'aigua de tarongina
- 450 gr de farina de força
- 1 mica de sal
Per decorar:
- Un ou batut
- Fruita ensucrada
- Ametlla laminada
- Sucre humit
Pel farcit:
- Massapà, o, cabell d'àngel
- 1 fava seca
- 1 figura petita de rei
12 racions
Utensilis
Thermomix
Elaboració
1.- Amb el vas molt sec, triturar el sucre, 30 segons, velocitat 5-10
2.- Sense retirar el sucre, afegir la llimona i taronja, 15 segons, velocitat 5-10. Reserveu
3.- Posar tots els ingredients de la massa mare al got de la termo, 15 segons, velocitat 4. Retireu del got i formeu una bola de massa sobre el marbre. La poseu dins d'un pot amb aigua tèbia. Quan la bola de la massa suri i dobli el seu volum, estarà feta.
4.- Poseu al got de la termo el sucre barrejat amb els cítrics que hem preparat al començament, la llet, la mantega, els ous, el llevat fresc, l'aigua de tarongina, la farina de força, la mica de sal i la bola de la massa mare. 30 segons, velocitat 6.
5.- Programeu, 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Es formarà una bola. Sense treure la massa del vas i sense treure el cubilete o tap, deixar reposar fins que la massa surti pel dalt, aixecant el tap. Aproximadament 1 hora i mitja.
6.- Un cop transcorregut el temps, abaixar la massa i tornar a programar 1 minut, vas tancat, velocitat espiga.
7.- Treure la massa del vas, i acabar de donar-li cos amb farina damunt del marbre, amb les mans.
8.- Poseu la massa a la safata del forn, amb paper per forn, fer el forat del mig, aneu estirant la massa del mig als costats.Jo vaig fer un forat amb un motlle rodó i anar donant forma de dins cap enfora.
9.- Posar la fava i el rei, i farcir-lo al gust.
10.- Pintar amb l'ou batut i posar les fruites
11.- Deixar reposar almenys dues hores, perquè dobli el volum. Aquest procés, és molt important de fer, perquè serà el volum real del tortell.
12.- Quan ja estigui doblat el volum del tortell, es veu clarament, enfornar a 200 graus, els primers 5 minuts, desprès baixeu a 180 graus la resta de temps, de 20 a 25 minuts. No us passeu de temps, perquè és una massa molt flonja i no necessita gaire cocció.
4h
Etiquetes: No pot faltar a taula el dia de Reis Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2888 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.