Ametllats

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • ·500g d'ametlla crua marcona molta
  • ·250g de sucre blanc( normal)
  • ·4 clares d'ou a punt de neu
  • ·1 cullereta de pell de llimona ratllada
  • ·Ametlles crues senceres(per decorar)

20 racions

Utensilis

Barilles elèctriques o Termomix per muntar les clares.

Elaboració

Picar l'ametlla marcona i reservar. Batem les clares a punt de neu, quan comencin a agafar cos hi anem afegint el sucre, en forma de pluja.
Quan ja tenen una consistència ben forta hi afegim l'ametlla molta i la pell de llimona ratllada i un pessic de sal.
Barregem bé amb una espàtula. Posem la massa amb un mànega pastissera(els cops que calguin). Tallem la punta perquè ens quedi una obertura de 1,2cm o una boquilla pastissera. Folrem la safata del forn amb paper especial per a forn, anem fent boles, deixant un espai entre elles i col·loquem una ametlla damunt de cadascuna.
Coem el forn a 170º durant 12-15 minuts. Quan comencin a agafar color les retirem.
Anem fent tantes fornades com calgui i les deixem refredar sobre una reixeta.

1h 15min


Recepta de cuina de Ametllats
Ametllats
per Eulalia Juncosa

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7825 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: