Ametllats
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Galetes
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- ·500g d'ametlla crua marcona molta
- ·250g de sucre blanc( normal)
- ·4 clares d'ou a punt de neu
- ·1 cullereta de pell de llimona ratllada
- ·Ametlles crues senceres(per decorar)
20 racions
Utensilis
Barilles elèctriques o Termomix per muntar les clares.
Elaboració
Picar l'ametlla marcona i reservar. Batem les clares a punt de neu, quan comencin a agafar cos hi anem afegint el sucre, en forma de pluja.
Quan ja tenen una consistència ben forta hi afegim l'ametlla molta i la pell de llimona ratllada i un pessic de sal.
Barregem bé amb una espàtula. Posem la massa amb un mànega pastissera(els cops que calguin). Tallem la punta perquè ens quedi una obertura de 1,2cm o una boquilla pastissera. Folrem la safata del forn amb paper especial per a forn, anem fent boles, deixant un espai entre elles i col·loquem una ametlla damunt de cadascuna.
Coem el forn a 170º durant 12-15 minuts. Quan comencin a agafar color les retirem.
Anem fent tantes fornades com calgui i les deixem refredar sobre una reixeta.
1h 15min
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4771 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Enriqueta, La veritat és que és molt bo i fàcil de fer. Et resolt un sopar imprevist. Qui ho prova, repeteix segur....
Hola, Enriqueta, jo li poso 180 graus a 20 minuts. Sense escalfar el forn prèviament. Es tracta que quedin tots els...
Gràcies per l'aclariment i enhorabona per guanyar el concurs del mes. Felicitats!!
Alícia es pot substituir el cointreau, per algun suc de fruites? gràcies.
Alícia t'ha quedat preciós. El motlle és molt bonic.