Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta

Ingredients

Pel bescuit o pa de pessic:

  • 4 ous mitjans
  • 320 grams de sucre
  • 320 grams de farina (pot ser sense glúten, apta per celíacs)
  • 1 sobre de llevat tipus royal
  • 190 ml. de llet
  • 190 ml. oli de girasol

Per la cobertura:

  • 200 grams de xocolata 70% cacao

Pel farciment:

  • 1 pot de melmelada de taronja amarga

Per decorar:

  • Ous de xocolata
  • Pollet
  • Plomes

12 racions

Utensilis

Thermomix/barilles elèctriques
1 motlle, de pinça, de 28/30 cm.

Elaboració

PER LA THERMOMIX
- Posar la papallona de la thermo i tirar els 4 ous i els 320 grams de sucre.
Programa 6 minuts, temperatura 37º velocitat 3 i mig.
- Acabat aquest pas, tornar a repetir l'operació, sense temperatura.
- Incorporar la llet i l'oli, sense obrir la màquina, programar, 6 segons a velocitat 2.
- Afegir la farina i el sobre de llevat prèviament passat pel colador fi perquè la farina i el llevat quedin airejats, programar 15 segons, velocitat 2.
Quan es pari la thermo, treure la papallona i donar uns toms a la massa amb l'espàtula perquè quedi ben mesclat.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
PER LES BARILLES ELÈCTRIQUES
- Separar els rovells de les clares.
- Montar-les a punt de neu.
- Afegir els rovells, mesclar.
- Incorporar la llet i l'oli, mesclar
- Afegir la farina i el sobre de llevat prèviament passat pel colador fi perquè la farina i el llevat quedin airejats, mesclar tota la massa.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
COCCIÓ AL FORN PRE ESCALFAT A 180º
40 a 45 minuts, a la safata mitjana de forn.
Quan hagi acabat el temps, esperar uns 5 minuts per obrir la porta, perquè no s'abaixi, i 5 minuts més amb el forn obert, abans de treure'l, perquè no és sobti.
DECORACIÓ
Quan s'hagi refredat, partir i obrir per la meitat i posar la melmelada de taronja, a banda i banda del bescuit, ajuntar les dues parts.
Desfer la xocolata al bany María, amb una mica d'aigua, i amb l'espàtula anar posant la xoco per sobre amb calent.
Fer la decoració amb les plomes, ous, i pollet.
No posar a la nevera, la xocolata perd color.

1h

Notes

Per emplatar, es pot acompanyar amb una boleta de gelat de taronja.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1326 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Laia López Juncosa diu:
Ma Eulàlia molt original aquesta anxaneta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!