Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta

Ingredients

Pel bescuit o pa de pessic:

  • 4 ous mitjans
  • 320 grams de sucre
  • 320 grams de farina (pot ser sense glúten, apta per celíacs)
  • 1 sobre de llevat tipus royal
  • 190 ml. de llet
  • 190 ml. oli de girasol

Per la cobertura:

  • 200 grams de xocolata 70% cacao

Pel farciment:

  • 1 pot de melmelada de taronja amarga

Per decorar:

  • Ous de xocolata
  • Pollet
  • Plomes

12 racions

Utensilis

Thermomix/barilles elèctriques
1 motlle, de pinça, de 28/30 cm.

Elaboració

PER LA THERMOMIX
- Posar la papallona de la thermo i tirar els 4 ous i els 320 grams de sucre.
Programa 6 minuts, temperatura 37º velocitat 3 i mig.
- Acabat aquest pas, tornar a repetir l'operació, sense temperatura.
- Incorporar la llet i l'oli, sense obrir la màquina, programar, 6 segons a velocitat 2.
- Afegir la farina i el sobre de llevat prèviament passat pel colador fi perquè la farina i el llevat quedin airejats, programar 15 segons, velocitat 2.
Quan es pari la thermo, treure la papallona i donar uns toms a la massa amb l'espàtula perquè quedi ben mesclat.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
PER LES BARILLES ELÈCTRIQUES
- Separar els rovells de les clares.
- Montar-les a punt de neu.
- Afegir els rovells, mesclar.
- Incorporar la llet i l'oli, mesclar
- Afegir la farina i el sobre de llevat prèviament passat pel colador fi perquè la farina i el llevat quedin airejats, mesclar tota la massa.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
COCCIÓ AL FORN PRE ESCALFAT A 180º
40 a 45 minuts, a la safata mitjana de forn.
Quan hagi acabat el temps, esperar uns 5 minuts per obrir la porta, perquè no s'abaixi, i 5 minuts més amb el forn obert, abans de treure'l, perquè no és sobti.
DECORACIÓ
Quan s'hagi refredat, partir i obrir per la meitat i posar la melmelada de taronja, a banda i banda del bescuit, ajuntar les dues parts.
Desfer la xocolata al bany María, amb una mica d'aigua, i amb l'espàtula anar posant la xoco per sobre amb calent.
Fer la decoració amb les plomes, ous, i pollet.
No posar a la nevera, la xocolata perd color.

1h

Notes

Per emplatar, es pot acompanyar amb una boleta de gelat de taronja.


Recepta de cuina de Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta
per Eulalia Juncosa
Recepta de cuina de Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta
per Eulalia Juncosa

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2064 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:

1 comentaris:

Laia López Juncosa diu:
Ma Eulàlia molt original aquesta anxaneta.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: