Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
EstaciĂł:      
Dificultat: Mitjana

ValoraciĂł: ***** 5/5 (2 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

Pel bescuit o pa de pessic:

  • 4 ous mitjans
  • 320 grams de sucre
  • 320 grams de farina (pot ser sense glĂșten, apta per celĂ­acs)
  • 1 sobre de llevat tipus royal
  • 190 ml. de llet
  • 190 ml. oli de girasol

Per la cobertura:

  • 200 grams de xocolata 70% cacao

Pel farciment:

  • 1 pot de melmelada de taronja amarga

Per decorar:

  • Ous de xocolata
  • Pollet
  • Plomes

12 racions

Utensilis

Thermomix/barilles elĂšctriques
1 motlle, de pinça, de 28/30 cm.

ElaboraciĂł

PER LA THERMOMIX
- Posar la papallona de la thermo i tirar els 4 ous i els 320 grams de sucre.
Programa 6 minuts, temperatura 37Âș velocitat 3 i mig.
- Acabat aquest pas, tornar a repetir l'operaciĂł, sense temperatura.
- Incorporar la llet i l'oli, sense obrir la mĂ quina, programar, 6 segons a velocitat 2.
- Afegir la farina i el sobre de llevat prĂšviament passat pel colador fi perquĂš la farina i el llevat quedin airejats, programar 15 segons, velocitat 2.
Quan es pari la thermo, treure la papallona i donar uns toms a la massa amb l'espĂ tula perquĂš quedi ben mesclat.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
PER LES BARILLES ELÈCTRIQUES
- Separar els rovells de les clares.
- Montar-les a punt de neu.
- Afegir els rovells, mesclar.
- Incorporar la llet i l'oli, mesclar
- Afegir la farina i el sobre de llevat prĂšviament passat pel colador fi perquĂš la farina i el llevat quedin airejats, mesclar tota la massa.
Abocar-ho al motlle i enfornar.
COCCIÓ AL FORN PRE ESCALFAT A 180Âș
40 a 45 minuts, a la safata mitjana de forn.
Quan hagi acabat el temps, esperar uns 5 minuts per obrir la porta, perquÚ no s'abaixi, i 5 minuts més amb el forn obert, abans de treure'l, perquÚ no és sobti.
DECORACIÓ
Quan s'hagi refredat, partir i obrir per la meitat i posar la melmelada de taronja, a banda i banda del bescuit, ajuntar les dues parts.
Desfer la xocolata al bany MarĂ­a, amb una mica d'aigua, i amb l'espĂ tula anar posant la xoco per sobre amb calent.
Fer la decoraciĂł amb les plomes, ous, i pollet.
No posar a la nevera, la xocolata perd color.

1h

Notes

Per emplatar, es pot acompanyar amb una boleta de gelat de taronja.


Etiquetes:   Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Pastis de Mona de Pasqua amb anxaneta

Enllaça aquesta recepta:

1292 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Marcada com a favorita per:


1 comentaris:

Laia LĂłpez Juncosa diu:
Ma EulĂ lia molt original aquesta anxaneta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!