Panellets de codonyat

Ingredients

Per la massa dels panellets:

  • Per qualsevol tipus (pinyons, ametlles, llimona, grosella, etc)
  • 500 g d'ametlla crua marcona, en pols
  • 350 g de sucre
  • 150 d'aigua mineral
  • 1 clara d'ou
  • 1 rovell d'ou

Pel codonyat:

  • 1 llimona pelada i sense llavors
  • 2 codonys
  • La mateixa quantitat de sucre que els codonys, un cop pesats sense llavors i net d'impureses.

Utensilis

Va molt be posar-hi una estoreta de silicona, damunt la reixeta del forn, amb les rodones fetes, perquè quedin tots iguals. Jo utilitzo la de fer macarons, de la casa Lékué.

Elaboració

Preparació de la massa dels panellets:

1.- Mescleu dins d'una cassola el sucre i l'aigua i poseu-lo al foc, fins que arrenqui el bull. Aboqueu l'ametlla en pols. S'ha de remenar contínuament, fins que la pasta cogui i es desenganxi de les parets de la cassola, no us passeu de temps, pot quedar seca.
2.- Aparteu-ho del foc i deixar-ho refredar. Una vegada estigui freda la massa, incorporar una clara d'ou sense muntar, ho podeu remenar amb les mans. Deixar reposar la pasta, a la nevera, almenys dues hores, tapant el recipient amb paper film,evitant que hi entri aire.
Es pot fer un dia per l'altre

Preparació del codonyat:

Es pot fer a la thermomix. Posar la llimona, sucre i codony a trossos, sense llavors. Vas tancat, turbo 4 cops, 30 minuts, 100 graus, velocitat 10. Quan passin uns 15 minuts, abaixar la velocitat, quan faltin 15 per acabar treure el tap i posar el cistellet sobre la tapa perquè evapori. Quan hagi acabat el temps,posar en un recipient i esperar que es refredi per posar a la nevera.
El codony s'ha de fer uns dies abans, perquè estigui ben sòlid.
Si el feu de manera tradicional, és el mateix, tot a la cassola amb una mica d'aigua, quan estigui una mica tou, passar el pimer que quedi una papilla, anar remenant fins que la cullera ja no pot donar més voltes, ha de quedar molt espès, aneu en compta perquè esquitxa molt.

El muntatge:

Estireu la massa, fer forma rodona, després s'ha d'obrir amb compta i posar el tros de codony, i tornar a tancar, com per fer un entrepà, sense acabar d'obrir.
Es poden fer vàries parts de massa per poder treballar millor.
Quan tens tota la pasta de panellet treballada com xurros i posat dins el codonyat, s'han d'arrebossar amb sucre i pintar per sobre amb rovell d'ou, aclarit amb una mica d'aigua. Tallar al vostre gust.
Coure a 200 graus, 5 minuts, no cal escalfar el forn.

3h

Notes

Amb un bon moscatell o xeres dolç,


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1114 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Eulalia Juncosa diu:
Potser son els menys vistosos, però si el codonyat es bo, us asseguro que són exquisits.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!