Crema de carbassa amb encenalls de pernil

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 800 grams de carbassa
  • Dos porros
  • Tres litres d'aigua mineral
  • Oli d'oliva
  • Tres talls de pernil salat
  • Nou moscada
  • Nata liquida
  • Quatre llesques de pa de baguet

4 racions

Utensilis

Una paella mitjana
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador xinès
Un batedor de varetes
quatre plats fondos de porcellana
Una batedora elèctrica

Elaboració

En una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva sofregim la part blanca dels porros i la carbassa tallada a trossos petits, i quan tot plegat ja és ben sofregit hi afegim l'aigua, i a foc mitjà deixem que arrenqui el bull fins que la carbassa i els porros estiguin cuits.
Mentre es couen la carbassa i els porros, tallem quatre llesques de pa al biaix d'un dit de gruix, les torrem en el forn i les reservem.
Seguidament, en una paella amb un raig d'oli saltem els encenalls de pernil tallats en juliana durant dos minuts, els repartim pel damunt de cada una de les torrades i les reservem.
A continuació, quan les verdures ja són cuites, passem la batedora, i amb un colador xinès i la mateixa batedora, ho passem a la cassola on acabarem de fer la crema.
Posem la cassola a foc mitjà i quan ja arrenqui el bull, hi afegim: un bon raig de nata líquida, un pessic de nou moscada, corregim de sal, deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts, tot remenant amb el batedor de varetes, i ja podem passar a servir-ho de la següent manera: servim la crema en cada plat, en el centre del plat posem una torrada amb els encenalls de pernil, i amb un setrill amb oli d'oliva fem uns cercles al voltant de la torrada, i ja ho podem servir a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

6208 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: