Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Amb concert, fira, cercavila, cantada dels Goigs de Sant Antoni a càrrec del Cor Parroquial de Santa Pau, fesolada, lliurament del Fesol d'Or 2018 i altres activitats
Actualment la Fira aplega no només la tòfona de Centelles, sinó parades amb tòfones de territoris propers, atrets per la fama que ha anat adquirint gràcies a l'esforç continuat del municipi per satisfer la demanda del territori i donar a conèixer la tòfona a Catalunya.
Per primera vegada, la Fira acollirà exhibicions i tallers de dos oficis tradicionals relacionats amb el món de l'oli: els terrissers i el treball de la palma per a fer cistells El divendres a la tarda tindrà lloc l'activitat de terrisser, que anirà a càrrec de dos artesans de Miravet, i el dissabte, durant tot el dia, l'Associació d'artesans de la llata de Rasquera realitzarà la demostració del treball de la palma per fer cistells.
Al llarg del dia i mig que dura el certamen es realitzen diverses activitats dirigides a tots els públics, entre ells l'infantil, amb un taller didàctic, un espectacle de titelles i un berenar de pa amb oli i xocolata.
· Divendres 17 (17 h): "Vine a berenar a la Fira", tasta el pa amb xocolata i oli nou.
· Dissabte 18 (a partir de les 10 h): esmorzar degustació de l'oli nou.
La Fira de l'Oli nou Siurana premiarà els seus compradors Els premis seran garrafes i botelles d'oli, pans artesans, vals de compra per als Mercats Central i del Carrilet de Reus, menús als restaurants de Reus participants a la Mostra Gastronòmica d'Oli Siurana, visites guiades al Modernisme de Reus i entrades al Gaudí Centre.
Les Jornades Gastronòmiques del Romesco tornen a Cambrils amb 28 restaurants que oferiran menús enromescats.
Quarta edició de les jornades, amb creacions que van des del tradicional suquet de romesco fins l'arròs de romesco, el bacallà amb romesco, les amanides amb romesco o el peix amb romesco fred, passant per aplicacions més actuals com el romesquet dolç.
Podeu consultar informació de les Jornades a l'enllaç "Romesco a Cambrils".
Amb menús als restaurants que tenen com a ingredient bàsic els uriços de mar i una uriçada popular el dissabte 27 de gener a les 11 h als Jardins Juli Garreta, entre d'altres activitats Consulteu el programa
El tercer cap de setmana de novembre, Maials estarà ple d'activitats, xerrades i espectacles i exhibicions Igual que en les edicions anteriors, aquest es podrà gaudir d'una gran varietat d' estands i expositors que faran que la Fira sigui distreta i dinàmica.
Com és ja tradició, les jornades començaran agafant forces amb el típic esmorzar a la Cooperativa, el qual donarà el tret de sortida a la 9a edició dels Camins d'Or Líquid Aquest projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Segrià, pretén donar a conèixer els pobles del Segrià Sec i el nostre territori i té com a element estrella les olives arbequines i aquest or líquid (l'oli) queaquestes produeixen.
Durant aquests dos dies, tothom que vulgui podrà visitar els llocs més emblemàtics de Maials, tant a peu (es faran visites guiades pel nucli històric) com amb el "trenet", gentilesa de Tallers Font També es podrà visitar el museu de Cal Cabalesila i l'exposició de joguines, a càrrec de Mercè Prats (casa Sildo).
Per consultar el programa de la Fira consulteu l'enllaç "Tríptic de la Fira".
Amb exposició i venda de productes derivats de la farina i la xocolata, jocs tradicionals, concurs de coques i figures de pa, tallers infantils, espectacles d'animació infantil i altres activitats.
Per a tenir una informació més detallada de la Fira i de la resta d'activitats, consulteu el programa al web o al Facebook de l'Ajuntament de Sant Gregori
Activitat complementària de la Fira del Bolet de Llagostera del 12 d'octubre Vegeu el programa
La fira presenta una àmplia selecció de cerveses que s'elaboren a l'Estat i a l'estranger i les diferents tècniques que hi ha per servir i apreciar aquesta beguda La fira també inclou degustacions de plats típics de la cuina lleidatana, concerts, etc. Entrades Entrada al pavelló gratuïta.
Amb diferents menús que inclouen la poma en uns quants restaurants del municipi Vegeu el programa detallat
Hi participen 30 bars i restaurants de la vila Vegeu-ne el programa detallat
Entrades Tapa més cervesa Moritz: 2,50 € (segons disponibilitat de l'establiment)
Amb demostració d'oficis relacionats amb els bolets, tallers gastronòmics, llegendes teatralitzades, espectacles infantils i altres activitats Per tenir-ne una informació detallada, consulteu el web de la Fira.
Activitat complementària: Jornades Gastronòmiques "Cuina del bolet" a diferents restaurants de Llagostera (del 12 d'octubre fins al 12 de novembre)
Fira de degustació i venda de productes gastronòmics
Entrades Preu: 10 € (inclou l'entrada i 5 tiquets de degustació)
Dins del cicle "Cuina i Ciència".
Cuinera: Georgina Regàs (Museu de la Confitura de Torrent)
Entrades Preu per conferència: 4 € per persona Hi ha un 50% de descompte per als clients de "la Caixa".
Dins del cicle "Cuina i Ciència".
Ponent: Pere Castells, químic i col·laborador d'El Bulli Taller Cuiner: Salvador Brugués, professor de l'Escola de Cuina Girona i col·laborador d'El Celler de Can Roca Entrades Preu per conferència: 4 € per persona Hi ha un 50% de descompte per als clients de "la Caixa".
La fira gastronòmica i de productes agroalimentaris de proximitat se celebrarà el primer cap de setmana de novembre.
Una cita destinada a promoure els productors i cuiners de Montblanc i de la comarca Conca de Barberà
A banda del protagonisme del safrà, la fira se centrarà en el producte autòcton, sense oblidar productes de qualitat d'altres indrets del país
Amb demostracions, exposicions, xerrades i tallers
Podeu consultar informació detallada del festival a l'enllaç anomenat "Safrània".
Durant els caps de setmana els restaurants dels municipis de la comarca de l'Alta Ribagorça ofereixen menús dedicats al bolet.
Fira multisectorial al voltant de l'elaboració del torró d'Agramunt i la xocolata a la pedra, productes típics de la vila d'Agramunt, amb l'objectiu de promocionar-los
El món del dolç adquireix una dimensió única, amb tallers, una àmplia oferta comercial i atractius per a tota la família A més, es podrà gaudir de La Cuita, elaboració tradicional en directe del Torró d'Agramunt; Lo Catxo, el peculiar joc de cartes que utilitzaven antigament els torronaires per fires i mercats; i Menestralia, la tradicional mostra d'oficis antics. Torró d'Agramunthttp://www.youtube.com/watch?v=
Dins de la programació del quart trimestre de 2017 del Parc Natural de Cadí-Moixeró.
Objectiu: aprendre a elaborar licors amb diferents fruits del bosc tals com mores, pomes, aranyons i altres.A càrrec de Dani Tarrés Céspedes, enginyer de forests Durada: 2 hores Vegeu-ne l'explicació detallada Cal inscriure-s'hi prèviament
Entrades Preu: 10 €
Més de 40 establiments oferiran les seves millors tapes
Una proposta que té el segell de qualitat del sector restaurador de Salou. Entrades Preu: 2,5 € (tapa + beguda)
Segona edició d'una iniciativa que pretén dinamitzar no tan sols el comerç i l'oci, el Salou Shopping Festival, busca oferir noves experiències al visitant al voltant de la gastronomia, i maridant la bellesa, les compres, la salut i el benestar.
La Mostra del Vi de l'Empordà és l'esdeveniment de referència dels vins de l'Empordà i ha esdevingut una tradició per al territori, ja que és punt de trobada anual obligatori tant per als figuerencs com per als visitants de dins i fora de Catalunya.
Enguany arriba a la seva 33a edició Hi participen un gran nombre de cellers i també altres productors agroalimentaris de l'Alt Empordà S'hi celebren moltes activitats al voltant del vi i de l'Empordà. http://www.youtube.com/watch?v=CjvVvWcfzqs
La fira se celebra cada any el 3r diumenge de setembre.
En el marc de les activitats de la festa Major de Forès.
La Festa consisteix a fer "mandongo", elaborar les diferents botifarres i treure la carn del porc Hi trobareu una mostra del mandongo, un esmorzar popular i altres activitats.
|