Agenda gastronòmica
Consulta l'agenda gastronòmica de Receptes.cat
Hi participen 15 restaurants tossencs, que formen part del col·lectiu que potencia la cuina tradicional de la vila Vegeu l'explicació detallada
Dins de la Programació d'estiu als museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya "Viu el patrimoni"
Santa Teca és la conjunció de producte local de qualitat, gastronomia de fusió i petits tastets de cultura contemporània El mercat ofereix cuina experimental, productes saludables, tastos de vins ecològics i cerveses artesanes En paral·lel discorre una programació d'activitats culturals: concerts, exposicions, accions poètiques, presentacions i conferències Menjar, beure, aprendre i gaudir.
Seguiu l'enllaç "Programació d'estiu" per consultar informació detallada de les activitats. Entrades Preu: 8 € (copa + 2 tastos)
Oferta alimentària i lúdica que pren com a base el Museu Dalí, espai emblemàtic de la ciutat de Figueres Hi participen 22 restaurants Vegeu el programa detallat
L'alimentació era un dels trets diferencials de la identitat jueva, basada en un reguitzell de normes dietètiques molt estrictes, descrites amb detall a la Bíblia Les prescripcions mosaiques en qüestions d'alimentació i de cuina són avui les mateixes que fa 3.000 anys i encara actuen com a símbol i fonament de la identitat del poble jueu La mostra "A la taula d'Estelina L'alimentació jueva a l'Edat Mitjana" tracta precisament aquest tema Vegeu-ne l'explicació detallada
Entrades Entrada gratuïta
El trepat és la varietat de raïm autòctona de la Conca de Barberà Dóna vins de bona acidesa i graduació alcohòlica mitjana molt característics Amb el trepat s'obtenen uns vins rosats i uns vins base per a caves molt personals, però també es troben cada cop més vins negres i algun blanc, que estan obtenint un gran reconeixement
La 8a Festa del Trepat "vi+art=trepat" tindrà com a lema l'Esperança, l'Esperança posada en el futur, sense abandonar l'esperit solidari.
Podeu consultar més informació de la Festa a l'enllaç anomenat "Festa del Trepat". http://www.youtube.com/watch?v=4bBInk5pk-8
El Col·lectiu de Cuina "L'essència de l'arròs Amposta - Delta de l'Ebre", integrat per disset establiments d'Amposta, ofereix al llarg de les festes tradicionals de l'arròs (tan per la plantada com per la sega) les jornades gastronòmiques de l'arròs amb les que Amposta vol promocionar la cuina de l'arròs a banda.
En el marc de les Festes de l'arròs a les Terres de l'Ebre.
XXVIII Festa de la Plantada de l'arròs
· Dissabte 3 de juny a Poblenou del Delta.
· Diumenge 4 de juny al Mas de la Cuixota Restaurant l'Estany-La Casa de Fusta.
Una colla de pagesos mostra al públic com els avantpassats del Delta de l'Ebre sembraven els camps d'arrossos A l'octubre, amb la festa de la sega, es mostra a cop de falç com es segaven els camps d'arròs i les "garbes" eren transportades des del lloc de la sega fins a l'era per a batre-les i extreure el gra d'arròs.
Benvinguts a pagès 3, 4 i 5 de juny.
Festa dels menuts 4 de juny.
En el marc de la Festa Major de Vinyols i els Arcs
El dissabte dia 17 de juny, la samfaina en la celebració de la II Jornada Gastronòmica, una diada de festa en què aquesta popular salsa de verdures esdevé el centre de la Jornada.
Amb el Concurs Gastronòmic de la Samfaina que enguany arriba a la VI edició amb moltes novetats El concurs comptava fins ara amb dues categories de competició: samfaina clàssica i samfaina moderna, a les que enguany s'incorpora la categoria juvenil, amb la que a través d'un taller de cuina, la canalla també competirà per elaborar la millor samfaina
El taller de cuina "Com preparar una samfaina" començarà a les 10 del matí a la Plaça Pere Clariana, i els participants s'hi ha d'inscriure per parelles amb un adult voluntari que manipularà els fogons Els plats de samfaina que resultin del taller seran els que competiran per aconseguir el premi de dues entrades a Port Aventura o Costa Caribe
El cap de setmana gastronòmic es completa amb el mercat del pagès de diumenge dia 18 i la Ruta del Pintxo Vinyolenc que se celebra tot el cap de setmana als bars i restaurants del municipi.
Catas de vins, catas de caves i cervesa artesana.
El Mercat del Préssec de Sant Pau d'Ordal permet, durant els caps de setmana d'estiu, l'intercanvi comercial directe entre els productors de préssec d'Ordal i els consumidors amants d'aquesta fruita tan apreciada.
Aquesta fira reunirà una vintena de cellers de les quatre comarques del territori vitivinícola de la DO Tarragona, l'Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès i la Ribera d'Ebre i també productors de cava i vermut d'aquestes comarques S'hi podran tastar més de 100 vins de la DO Tarragona, caves elaborats al territori vitivinícola de la DO Tarragona i també vermuts elaborats per cellers de la DO.
A banda dels cellers, la fira també tindrà una oferta complementària d'activitats A la carpa de tastos, s'hi faran presentacions de productes i dels vins dels cellers participants a la fira amb entrada gratuïta prèvia reserva a la carpa de venta de tiquets La fira també comptarà amb una oferta complementària de música en directe amb la presència el dissabte a la tarda del grup local Tonnety & els farsants del suing
Amb una completa oferta gastronòmica integrada per parades de formatges i embotits catalans. Entrades Tiquet degustació: 10 € i dóna dret a una copa marcada amb el logotip de la fira, un portacopes i 6 degustacions de vins.
Conferència de cloenda de la cinquena temporada de conferències de la Casa Màgica
A càrrec de Manel Romero, professor de cuina de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona
Entrades Entrada lliure
Es tracta d'un monogràfic dedicat al vi En farà la presentació Òscar Jané, director de la revista Hi participarà també Eduard Puig Vayreda Seguidament, es podrà degustar un vi de la Denominació d'Origen Empordà
Entrades Entrada lliure
Amb música swing en directe, tast de vins empordanesos i menjars de quilòmetre zero
Entrades Entrada lliure i gratuïta
Caldes de Montbui celebra les Jornades Gastronòmiques de les Cireres amb concerts als restaurants i degustacions de plats, postres i licors inspirats en la fruita de temporada.
La cirera primerenca, producte típic de l'horta calderina, torna a ser l'eix de l'oferta gastronòmica i cultural de la vila termal durant els mesos de juny i juliol Restaurants, fleques, pastisseries, gelateries i vinoteques s'afegeixen a la celebració amb degustacions de plats, dolços i licors inspirats en la cirera També hi haurà sopars amenitzats amb concerts a càrrec de grups musicals.
Per a tenir-ne una informació més detallada, consulteu el programa de les jornades.
El cantant i compositor Joan Masdeu, la filòloga i gastrònoma Mariona Quadrada i l'associació cultural "Carrutxa" apadrinen el vi solidari 2017.
La Fira del Vi Solidari neix de la voluntat de 7 cellers, dur a terme alguna activitat solidària que expressi la relació del món del vi amb la realitat de la societat en què s'inscriu Des de l'any 2016 Masroig vi solidari compta amb el suport de la DO Montsant.
Vi Solidari és un vi fet amb raïms de carinyena 70% i granatxa 30%, que són les varietats autòctones que predominen al Masroig Ha macerat amb les seves pells durant 21 dies fins a aconseguir el potencial desitjat i criat 6 mesos en bótes de roure francès Finalment el cupatge ha estat fet pels enòlegs dels cellers associats per tal d'aconseguir un vi que identifiqui l'esperit de la terra.
La recaptació de la venda de les ampolles va destinada integrament a la recerca en càncer infantil que es desenvolupa a l'Hospital Sant Joan de Déu.
Arriba la Festa de la Cirera amb l'objectiu de donar a conèixer l'exquisidesa que li donen al producte unes condicions climatològiques adients i les mans i el saber fer dels pagesos, professionals unes vegades, aficionats unes altres, apassionats per la pagesia sempre.
A part de conèixer les diferents varietats i degustar tant les cireres com els productes derivats (coques, licors, melmelades...) i altres com oli, ametlles, altres varietats de fruita, etc podreu assistir a presentacions de llibres relacionats amb el món de la natura i les plantes, demostracions de diferents treballs artesanals, exposicions variades (des de miniatures fins a quadres, labors, vestits de núvia, fotografies, objectes artesanals fets de fusta, etc.) També trobareu menjades populars, dansades de jota, nits de ball i gresca...
· 28 de maig, Mercat de la Cirera
· 3 i 4 de juny, XIV Festa de la Cirera
Un any més, els restauradors d'Alcanar i les Cases s'uneixen per a presentar-nos les seves millors receptes amb el llagostí com a protagonista principal Amb aquestes jornades volen reconèixer la contribució dels pescadors de la Confraria de les Cases i de tota la gent de la mar que, gràcies seu esforç i treball tradicional, fan arribar un producte únic i d'alta qualitat a les cuines dels restaurants del municipi.
Propostes, que van des de la cuina més tradicional a la més innovadora i rica en influències acompanyades dels millors vins de la D.O Terra Alta, combinant així, el millor de la terra i la mar Els menús inclouen plats tan exquisits com capritxet de canelons amb llagostí i rap, carpaccio de llagostins acompanyat de vinagreta de pinya i festucs o arròs melós de llagostins
Els restaurants que participen en aquestes jornades són Cafè del Mar la Lluna, Can Manel, Casa Ramon, El Nàutic les Cases, La Costa, La Marinada, Les Palmeres i Mareny
Podeu consultar l'enllaç "Jornades". Entrades Preu: menús entre 28 i 40 euros
Les Jornades Gastrònomiques de la Tonyina s'inauguraran el dia 28 de maig, que també es celebra la XII Diada de la tonyina, durant la qual els assistents podran tastar les "tonyi-tapes" fetes per tots els restauradors que prenen part en aquestes jornades La degustació de "tonyi-tapes" serà a la Plaça de Catalunya de l'Hospitalet de l'Infant.
Hi participaran una desena de bars i restaurants (8 de l'Hospitalet de l'Infant: Amalfi, Cerveseria Cal Rullo, El Porró, El Solomillo, HS Hotel Sancho; Le P'tit Normand, Nàutic i Topolino; un de Masboquera: El Rebost de la Nuri; i un de Pratdip: La Cuina d'en Carlos).
Diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners que, després de 18 edicions, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona.
A més, hi haurà tallers i animació infantil, un photocall amb què els participants podran endur-se una fotografia de record al moment; i sorteig d'un lot de productes locals, per gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Vandellòs.
Per conèixer els establiments i el menú que ofereixen vegeu l'enllaç "Jornades". Entrades Preus menus: oscil·len entre els 12 i els 36 €
Tonyi-tapes: 2.5 € (beguda inclosa) http://www.youtube.com/watch?v=GN1K_dUvu3g
Entrades Preu: tapa + quinto o canya 2.50 €
Els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d'aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània
· Diumenge 4 de juny: Diada del Pop, a partir de les 11.30 h, a El Bosquet del Llastres de Miami Platja, degustació popular de diversos plats dels restaurants participants a les Jornades Amb activitats pels més petits
Podeu consultar més informació a l'enllaç anomenat "Jornades del Pop". Entrades Preus:
· 2 degustacions: 3 €
· 8 degustacions: 10 € http://www.youtube.com/watch?v=Xka-2eKAKsI
Restaurants, bars, pastisseries i gelateries tots ells formen part d'aquesta ruta gastronòmica de Salou. Entrades Preu packs de degustació: 2.5 €
Completa la ruta i aconsegueix un barret i entra en el sorteig de magnífics regals. Entrades Tapa i beguda: 2.50 €
A càrrec de Judith Ramírez Burgada (Associació Botànica Rusticana) Vegeu el programa detallat Cal inscriure-s'hi prèviament (al tel 972 821575 i a l'a/e: museuhistoria@guixols.cat)
Entrades Preu: 4 €
Amb lectures planianes i un bon vermut Vegeu el programa detallat Cal inscriure-s'hi prèviament
Entrades Preu: 10 €
|