Pastís d’arròs

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Euskadi
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1/2L Llet.
  • 125g Mantega.
  • 2 Ous.
  • 125g Sucre.
  • 125g Farina de blat.
  • Mil fulles.

12 racions

Elaboració

És un dolç típic de Bilbao. No està fet d’arròs, però el seu nom es deu a que abans es feia amb farina d’arròs pel que conserva el nom. Actualment la majoria de gent el fa amb farina de blat, però també es pot fer amb farina d’arròs.
Es un dolç molt fàcil de fer.

Posem el 1/2 de llet, els 125g de mantega, els 2 ous, els 125g de sucre i els 125g de farina hi amb l’ajuda de la “minipimer” ho barregem tot. Col·loquem la massa de mil fulles en el recipient on volem fer el pastis i evoquem la barreja per sobre. 20-25 minuts al forn a 180ºC (prèviament escalfat) i llest.
Aquesta seria una manera de fer, però també es fa en porcions individuals utilitzant les flameres o els motlles per fer les magdalenes. Seria qüestió de posar en cada una, una mica de massa de mil fulles i una mica de la barreja (no omplir fins dalt, ja que puja al forn). I posar-ho al forn igual.
O també una tercera opció, es fer el pastís sense massa de mil fulles. En aquest cas, untaríem el motlle amb mantega i farina i evocaríem a sobre la barreja.
Està boníssim de totes les maneres.

30min

Notes

La textura del pastís es una mica cremosa i esponjosa per dins. Si la voleu més cremosa en comptes de tenir-la 20-25 minuts al forn, li teniu una mica menys.

Per


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2355 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!