Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó

Categoria:
Típica de: Catalunya
Dieta: vegana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 carbassó
  • 3 patates mitjanes
  • 2 cebes
  • Herbes de provença
  • Oli
  • Sal

2 racions

Elaboració

El Giravolt és un plat de cuina catalana vegetarià tradicional que està documentat al Corpus de la Cuina Catalana.
És un senzill plat d'aprofitament que es fa a tota la costa mediterrània i que servia per aprofitar els carbassons que havien quedat massa grans, dels que s'aprofita la part més consistent i la resta (l'interior amb les granes) es donava al bestiar.
Els diferents ingredients s'han d'esqueixar, això seria per les patates enlloc de tallar-les a ganivet més aviat trencar-les després de clavar el ganivet al costat, en les cebes s'ha de picar la ceba i llavors desfer-la a ma.
Primer posem els alls a la paella amb oli perquè agafi aroma. Un cop els alls estan una mica fregits anem afegint la resta de ingredients, ho fem a foc mig i al final el pugem una mica més perquè quedi tot ros.
Es pot menjar com a acompanyament d'altres plats o com a segon plat si volem menjar menys carn.

Notes

Si es vol s'hi pot afegir una mica de cansalda al començament (que retirarem durant la cocció).


Recepta de cuina de Giravolt - saltejat de verdures amb carbassó

Giravolt

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

52 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'agost:

Pastís de mascarpone
Pastís de mascarpone
Postres i dolços
Fish and chips
Fish and chips
Peixos i mariscos Tempura
Canelons de salmó
Canelons de salmó
Peixos i mariscos Canelons
Sarsuela de rap
Sarsuela de rap
Peixos i mariscos
Parrillada de marisc i rap
Parrillada de marisc i rap
Peixos i mariscos

Veure receptes d'agost i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: