Blaiets

Ingredients

  • 125g de mantega
  • 125g de sucre
  • 2ous sencers
  • Una culleradeta de llevadura Royal
  • 300/350g de farina (segons la que prengui)
  • Una bona cullerada de sucre avainillat
  • Un ou per pintar

8 racions

Utensilis

El motlle per estampar el Sant, si el teniu!

Elaboració

Es bat la mantega amb el sucre fins que es torna una pasta fina i blanca.
A part, es baten els ous fins que són ben esponjats i es barreja tot. S'hi posa el llevat, la vainilla i la farina.
S'amassa fins que queda una pasta llisa i s'aplana, al taulell de cuina, amb el corró.
Es tallen els blaiets amb el motlle. S'escriu el motiu amb un escuradents, a no ser que tingueu el motlle del sant ( no és el meu cas), aleshores us surt la galeta amb el Sant estampat.
Es pinten amb l'altre ou batut i es posen en una llauna de forn, damunt de paper vegetal.
Es couen al forn a 200º uns 10 minuts, es treuen i es deixen refredar.

1h

Notes

El "blaiet" és una galeta típica de Reus , que es fa per portar-la a beneir junt amb alguna peça de fruita, perquè Sant Blai ens protegeixi de les dolències de la gola, tan pròpies d'aquestes dates, degudes al fred i a les ventades reusenques.

Per


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7463 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

2 comentaris:

Sònia diu:
On puc trobar el motlle, gràcies
Marta Rinxolets diu:
A la llauneria Mata de Reus pots trobar el segell per posar la imatge típica del sant, tal com trobes a les pastisseries

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: