Pasteis de bacalhao (croquetes de bacallà)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Portugal
Dificultat: Fàcil

Ingredients

20 racions

Elaboració

Rentar be les patates i coure-les senceres amb la pell. Aproximadament uns 30 minuts depenent de la mida de la patata. Per comprovar que estan fetes, punxar amb un escuradents.
Mentre tant, posar una olla petita amb aigua al foc. Quan arranqui el bull, introduir el bacallà i coure’l a foc suau durant 10 minuts.
Colar el bacallà i deixar templar per poder retirar les pells i les espines sense cremar-se. Amb els dits esqueixar el bacallà deixant-ho en un escorredor per que perdi tota l’aigua.
Quan les patates estiguin cuites, escórrer-les i treure la pell. Posar les en un bol i aixafar-les fins aconseguir un puré.
Pelar la ceba i el gra d’all i picar tot molt fi. Posar a escalfar una paella amb una mica d’oli i ofegar la ceba amb l’all, amb una punteta de sal, fins que estigui ben tobeta.
Escórrer la ceba pe eliminar l’oli sobrant i posar-la en un bol. Afegir el bacallà esmicolat i picar-ho tot junt fins aconseguir una massa. Incorporar aquesta barreja al puré de patates. Afegir una mica de pebre, els ous batuts com si fos per truita i julivert picat al gust. Barrejar tot be fins tenir una massa homogènia. Provar la massa i rectificar de sal si fos necessari.
Amb la ajuda de 2 culleres mullades en oli, anant donant-l’hi forma de croquetes allargades. Fregir directament en oli calent, no molts a la vegada. Quan estiguin dauradets per tots cantons, treure’ls del oli amb una escumadora i deixar escórrer sobre paper absorbent para retirar el excés de greix.
Servir acompanyat d’una amanida verda o de tomàquet.
Bon profit!

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se