Espàrrecs verds amb salmó i salsa de taronja
Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 manat d'espàrrecs verds
- 1 paquet de salmó fumat, laminat
- 1 cullerada de vinagre de Mòdena
- 1 cullerada de mostassa granulada
- 100 ml d'oli d'oliva
- Sal - pebre
- 2 taronges
- 50 gr. de sucre
- 100 ml. d'aigua per l'almíbar
Elaboració
Posar els espàrrecs nets, en una cassola ampla perque hi càpiguen, coberts d'aigua amb una mica de sal. Coure'ls uns 6 minuts fins que estiguin tous, però sense passar-se perquè si no es trenquen. Reservar. Refredar.
Ratllar la pell d'una taronja en un bol, afegir el suc de la taronja, el vinagre i la mostassa, remenar-ho bé, salpebar al gust. Afegir oli fins que lligui la salsa.
Pelar els grillons de l'altre taronja i escaldar-los uns 2 minuts amb aigua i sucre.
Anar embolicant 2 ó 3 espàrrecs amb cada full de salmó
Emplatar-los acompanyats de la taronja i regar-ho amb la salsa per sobre.
Notes
Els espàrrecs es poden coure al vapor o en papillote si us agraden cruixents.
En lloc de taronja, es pot utilitzar mandarina, que és més fàcil de pelar.
Comparteix aquesta recepta: