Parrillada, escalivada i patates al caliu
Ingredients
- Mig pollastre obert per la brasa,un parell de pintxos, tres botifarres de carn crua, dues xistorres, sis costelles de pal de xai i un parell de xuies de cansalada.Per l´escalivada: dos pebrots vermells, una esberginia ben grossa i quatre cebes. Per les patates al caliu:Quatre patates noves , una mica de mantega i un pols de sal.
Utensilis
Un bon caliu, unes pinces de cuina i unes grielles.
Elaboració
Fem un bon caliu amb una barreja de carbó , un parell d´estelles d´alzina i unes quantes pinyes . Quan el caliu es comença a fer , hi posem la verdura per escalivar, amb calma i amb el seu temps . Podem posar tambe les patates obertes per la meitat, amb un tall al mig i amb una mica de mantega i lleugerament salades, i embolicades amb paper de plata. Anem girant aquesta verdura de tant en tant fins a ser ven cuita i escalivada.De mentres preparem la carn a la graella i un cop escalivada la verdura i cuites les patates , portem les graelles al caliu i torrem la carn al nostre gust. Aquest es el moment d´anar a taula i disfrutar de un bon dinar de Diumenge.
Notes
L´escalivada sobretot , recomano coure molt a poc a poc i fins veure la verdura ben tova i cuita .
Comparteix aquesta recepta: