Trinxat de peus de porc de Can Sura amb mongetes

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per als peus de porc:

Per a la picada:

4 racions

Elaboració

Bulliu els peus de porc, en una olla on hi posareu l’aigua, grans de pebre en gra, una branca de farigola, els alls i les fulles de llorer, fins que siguin ben tendres (1 ½ h – 2 h) afegint l’aigua justa per a cobrir-los i rectificant de sal l’últim ¼ d’hora.
Un cop bullits coleu-los guardant l’aigua de bullir i deixeu-los refredar, desosseu-los i talleu-los a daus grossets.
Poseu una cassola al foc amb un bon raig d’oli d’oliva i daureu-hi 3 grans d’all. Afegiu-hi la ceba tallada petita, les pastanagues tallades a rodelles fines, el pebrot igualment tallat a bocins i la branca de farigola..
Quan estigui tot daurat, afegiu-hi el vi ranci a deixeu fer xup-xup 10 minuts en que hi afegireu el tomàquet.
Quan arrenqui el bull, baixeu el foc i aneu remenant de tant en tant l’estona que faci falta fins que el sofregit agafi un to vermell fosc afegint-hi l’aigua de bullir els peus que vagi demanant.
Un cop cuit afegiu-hi ½ d’aigua i una mica de sal i deixeu-ho bullir fins que s’hagi reduït a la meitat.
Traieu la branca de farigola i trinxeu-ho amb la batedora. Passeu-ho per un colador xinès o de malla fina i torneu el suc resultant a la cassola amb els peus de porc.
Quan trenqui el bull afegiu-hi la picada. Rectifiqueu-ho de sal i al cap de 5 minuts afegiu-hi les mongetes prèviament bullides afegint aigua del bullit si fa falta.
Després de 10 minuts ja ho tenim apunt i BON PROFIT!!

2h 30min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se