Pastís de Moniato

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

6 racions

Elaboració

Posem una olla al foc amb aigua i els moniatos amb pell fins que siguin cuits (veureu que canvien el color).
Mentrestant estenem la pasta per folrar un motlle que pugui anar al forn. Si ho fem amb pasta de full, l'hem de coure 5 minuts abans de farcir-la, amb un grapat de cigrons o arròs al mig perque no s'infli.
Retirem els moniatos del foc, els pelem i els fem a bocins. Dins d'un bol, els aixafem amb la forquilla, afegint el sucre fins que ens quedi una pasta suau. La quantitat de sucre és orientativa, és millor anar tastant, perque els moniatos ja són dolcos, i tot depèn del gust de cadascú.
Quan ja tenim llesta la pasta de moniato i sucre afegim els ous i la nata tot remenant fins que quedi ben lligat.
Ho aboquem dins el motlle folrat amb la pasta i ho posem a coure tenint en compte les instruccions de la pasta.
A mitja cocció, espolsem sucre per sobre perque es caramel.litzi.
Estarà cuit quan la pasta sigui cuita i el farcit hagui pujat i sigui ferm.
Per servir es pot decorar amb menta fresca, nata, crema de castanyes, o el que millor us sembli.

40min

Notes

Com que és un pastís de tardor, és una alternativa als panellets. Si teniu algú amb el sucre restringit, també el podeu fer amb fructosa


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se