Petxina de pelegrí (vieira) farcida amb brandada de bacallà i olives negres
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Sis closques de petxina de pelegrí, buides i netes
- 50 grams de formatge ratllat
- 50 grams d'olives negres sense pinyol
- Brandada de bacallà (la podeu trobar a les meves receptes com a "la meva brandada de bacallà")
Utensilis
Una safata metàl·lica plana per anar al forn
Una mànega pastissera, amb un broc rissat
Un ratllador molt petit (com si fos per tòfona)
Elaboració
Primerament, prepararem la quantitat de brandada que necessitem per les petxines que vulguem fer, com explico a la meva recepta.
Un cop feta la brandada, posem les petxines damunt la safata per anar al forn, ben planes, i amb l'ajud de la mànega pastissera amb un broc rissat, les anem omplint.
Tot seguit, agafem les olives negres sense pinyol, i les ratllem damunt la brandada de cada petxina. Seguidament, espolsem una mica de formatge ratllat pel damunt, i les gratinem a 180º, fins que són ben rossetes, i ja les podrem servir en plats individuals.
Comparteix aquesta recepta: