Petxines de pelegrí (vieires) farcides amb gambots i salsa aurora

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Galicia
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Dotze closques de vieires buides i netes
  • Vint gambots de mida gran
  • Dues cebes tendres
  • Sofregit de tomàquet (Veure)
  • Salsa Aurora (Veure)
  • Formatge ratllat
  • Una copa de conyac

6 racions

Utensilis

Un cassó gran
Sis plats plans grans de porcellana blanca
Una espàtula de fusta
Un cassó mitjà
Un batedor de varetes
Una safata plana pel forn
Unes pinces pel forn

Elaboració

Primerament, fem la salsa Aurora i un cop feta la reservem damunt la planxa calenta.
Seguidament, pelem els gambots i els fiquem picolats en un cassó gran amb un raig d'oli d'oliva juntament amb les cebes tendres picolades. (Els caps i les pells dels gambots els congelem per fer un fumet quan ho necessitem)
Tot seguit, afegim un cullerot de sofregit de tomàquet i una copa de conyac, i ho remenem amb l'espàtula de fusta fins que ja és cuit.
A continuació, amb l'ajud d'una cullera gran, anem omplint les petxines de pelegrí amb aquesta farsa, les cobrim amb la salsa Aurora, les espolsem amb formatge ratllat,les posem planes a la safata del forn, i les gratinem a 180º, fins que el formatge ja estigui ben daurat, i ja les podrem servir de dues en dues en els plats plans, i les servim a taula.

1h 30min


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

763 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!