Arròs de galeres i cloïsses amb carxofes

Aprofitar la temporada de carxofes i galeres per fer un arròs sucós i melós.

Categoria:
Típica de: Espanya → Costa catalana
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • Arròs – 4 tasses per persona, uns 400 gr
  • 12 galeres
  • 16 cloïsses
  • 6 carxofes
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 12 tomàquet cherry
  • 1 all
  • 1/2 got de vi blanc
  • Brou de verdures
  • Oli
  • Sal
  • Pebre negre
  • Pebre vermell

4 racions

Elaboració

En una cassola, es fregeixen les carxofes tallades en quatre parts i es reserven.
Al mateix oli es marquen les galeres, volta i volta, i es reserven.
Després fem el sofregit amb la ceba, els dos pebrots, les tomaques i l’all. Hi afegim sal, pebre i el mig got de vi blanc. Les tomaques les reservem perquè no es desfacin.
Un cop evaporat el vi, tirem l’arròs i la sofregim. Hi afegim també les carxofes.
Tirem el brou de verdures. I ho deixem coure 20/25 minuts.
5 minuts abans de treure, hi posem les cloïsses, que s’obrin.
I finalment s’hi incorporen les galeres.

25min

Notes

Consells
També es pot posar un brou de peix, però prefereixo el brou de verdures per no perdre el gust de les galeres.
Es pot acompanyar amb una amanida d'escarola i tomàquet i unes olives negres


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1959 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: