All i Oli sense rovell d'ou

Categoria:
Tipus de plat:

Ingredients

3 racions

Utensilis

Morter

Elaboració

-Posem els alls en el morter amb un polsim de sal.
-Piquem bé els grans d’all, fins que feu una pasta. Per evitar que us saltin, i abans de picar, podeu pressionar cada gra per separat. També podeu aixafar els grans d'all amb un ganivet prèviament.
-Aneu picant amb paciencia, Al final quedarà una pasta cremosa i pastosa.
- Incorporem l'oli molt lentament mentre es fa girar la mà de morter tota l'estona i cap al mateix sentit. És important que quan incorporem l'oli aquest no caigui directament al fons del morter.
-Heu de tirar l'oli en el canaló que té el morter (que per això hi és) mentre fem girar la mà de morter a un ritme suficient com perquè l'oli no caigui mai directament al fons del recipient i, per tant, l'oli sempre passi abans per la mà de morter.
-Si us passeu amb la quantitat l'oli se us pot tallar. Si feu moviments estranys amb la mà de morter....se us tallarà. Si deixeu de remenar durant molta estona...se us tallarà.
-Si no teniu massa pràctica, us recomano fer servir un setrill de raig prim.
-Heu d'anar vigilant sempre la textura de l'allioli....i preveure quina quantitat d'oli admet en cada moment.
-No pareu mai de remenar. Si garantiu la textura que s'enganxa a les parets...és que aneu bé.
-Poc a poc s'anirà fent una pasta més densa....que admetrà més oli...però és molt fàcil que es talli.
-I així...anar fent fins aconseguir la quantitat d'allioli desitjada.

10min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se