Pastís d'aniversari

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per decorar:

8 racions

Utensilis

Un motllo rodó d'uns 25 cm. de diàmetre

Elaboració

Mentre comencem a preparar el pa de pessic, encenem el forn a 180 graus.
Separem els rovells de les clares i muntem les clares a punt de neu.
Barregem els rovells amb el sucre i a continuació afegim l'oli, el iogurt, i la pell de llimona ratllada.
Barregem la farina amb el llevat i la incorporem a la barreja.
Afegim les clares muntades, incorporant-les amb suavitat (d'abaix a dalt) per tal que no baixin.
Si utilitzem la Termomix, posem tots els ingredients per ordre i reservem dues clares que muntarem a punt de neu. Treiem la massa de la Tremomix i afegim les clares.
Tirem la barreja dins un motllo engrassat i el posem a coure al forn a 160 graus, encenent la part de sota del forn, durant uns 40 minuts.
Si no ha quedat daurat per sobre, posem l'aire calent o el forn a dalt i a baix, durant 3 o 4 minuts, vigilant que no es torri massa.
Treiem el pa de pessic del forn i el deixem refredar.
El podem girar per tal que ens quedi ben pla per poder-lo decorar.
Tallem el pa de pessic per la meitat i fem una marca a un costat per poder-lo tornar a posar bé. El farcim amb la nata i tapem.
Posem la xocolata a trossos i la crema de llet en un pot. La posem al bany maria fins que estigui desfeta. Li afegim la mantega i remenem bé fins que tots els ingredients estiguin ben incorporats.
Cobrim el pastís amb la xocolata por sobre i pels costats. Deixem refredar.
El decorem al nostre gust.

1h

Notes

La nata ha de ser consistent. Jo he comprat una tarrina de nata muntada ensucrada congelada. Fa que el pas'tis quedi molt suau,
Per decorar el pastís, jo he fet una estrella amb paper, buida per dins, l'he posat dalt del pastís i hi he tirat per sobre sucre llustre amb un colador.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se