Llom rostit amb crema de verdura

Plat molt senzill, molt bo i de cost assequible.

Categoria:
Tipus de plat:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

En una cassola de fundicio i posarem un bon raig d’oli i hi un cop calent ja hi podem posar el tros de llom amb el tres grans d’all amb pell, el pebrot i un tros de canyella.
Enrossim el llom a foc mitjà posant-hi un raig de vi ranci.
Tallem a trossos el porro, la ceba, la pastanaga i els alls tendres i un cop el llom hagi agafat un bon color, traiem els grans d’all i hi afegim les verdures tallades i la farigola i a foc més aviat fluix ho deixem coure tot girant el tall de llom de tant en tant.
Si veiem que li falta suc, n’hi afegim aigua o be brou de pollastre, i ho deixem fent xup-xup fins que la verdura sigui ben cuita que voldrà dir que igualment ho estarà el llom. Si la farigola era en branca, la traiem.
Ho traiem del foc hi ho deixem refredar. Si és d’un dia per altra millor.
Un cop fred, amb un ganivet ben esmolat i amb bon pols o millor amb una màquina de tallar embotit senzilla, tallarem el llom a talls prims (2-3 mm.)
La verdura cuita la passarem per la batedora, un cop treta la canyella i la colarem amb un colador fi afegint-hi aigua o brou si ha quedat massa espessa.
Ara tornem a la cassola la crema i el llom i li fem trencar el bull coent-ho 5 minuts a foc lent i ho rectifiquem de sal.
Posem l’arròs a bullir i un cop cuit ja podem emplatar.
Fem una petita muntanyeta d’arròs al mig del plat i col·loquem 2 o tres talls de llom al voltant i hi tirem la crema de verdura pel sobre, no us fa falta pa ja que la crema es barreja amb l’arròs i ja està el plat net.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se