Ossobucco amb verdures d'hivern
Ingredients
- 4 jarrets de vedella amb l'ós (aproximadament de 250 grams cadascun)
- 1 cullerada de sal
- Una mica de pebre molt
- Oli per fregir
- 2 cullerades de farina blanca
- 1 ceba, picada grosserament
- 1 gra d'all, tallat a rodanxes
- 300 grams de xirivia, en cubs
- 200 grams de carabassa, en cubs
- 200 grams de pastanagues de color, en cubs
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 cullerades de puré de tomàquet
- 2 dl vi negre
- 1 cullerada de brou granulat
- 1 llauna de tomàquet (uns 400 g)
- 1 grapat de julivert de fulla plana, picat finament
- ½ llimona orgànica, només la closca ratllada
- ¼ cullerada de sal.
Elaboració
Fes uns talls al voltant dels jarrets de vedella i assaona al gust.
Deixa escalfa l'oli en una cassola.
Dona unes voltes als jarrets amb la farina, i sacseja l'excés.
Fregeix les rodanxes en porcions, banda i banda, durant aproximadament 2 minuts, i retira.
Sofregeix la ceba i tots els ingredients, i fins amb el pebre a la mateixa paella.
Agrega el puré de tomàquet i cuina uns instants.
Afegeix el v i, el brou granulat i el tomàquet i cuina novament, redueix la calor, afegeix novament els jarrets, tapa i cuina a foc molt lent durant 1 hora i quart, prova i si fos necessari, cuina una estoneta, mes.
Barreja el julivert amb la ratlladura de llimona i la sal i reserva.
Al moment de servir escampa la Gremolata pel damunt.
Pots acompanyar amb polenta, risotto, o fideus.
Comparteix aquesta recepta: