Tortell de l'Epifania
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de farina
- 3 cullerades de sucre
- 1/2 cub de llevat (uns 20 g),
- 60 grams de mantega, en trossos suaus
- 1 llimona sense tractar, només 1/2 pela ratllada
- 4 cullerades de sultanes
- 3 dl de llet, tèbia
- 1 ou, batut
- 1 cullerada de sucre o ametlles filetejades
- Rei o 1 fava / gra de cafè
Elaboració
Posa la farina, la sal, el sucre i el llevat desmenugat en un recipient i barreja.
Afegeix la mantega, la llimona, les sultanes, i la llet.
Pasta durant uns 10 minuts fins a obtenir una massa suau.
Cobreix la massa a temperatura ambient durant dues hores fins que hi hagi augmentat al doble, de la massa.
Fes vuit boles de massa de la mateixa mida i una bola gran per al mig.
No oblides amagar un rei o una fava al pastís.
Col·loca ordenament en forma de flor, les boles de massa en una safata de forn, deixa que la massa pugi novament durant uns 30 minuts.
Pinzella el pastís amb ou.
Escampa per sobre ametlles filetejades.
Cocció:
Enforna a la meitat inferior del forn preescalfat a 180 graus.
Cuina aproximadament durant 30 minuts.
Retira i refreda sobre una graella.
Notes
Aquesta recepta és el tortell de reis de Suïssa, que el gaudiran els nens i també els grans, aquest diumenge proper. En una de les boles va el rei amagat.
Comparteix aquesta recepta: