Tortell de l'Epifania

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 500 grams de farina
  • 3 cullerades de sucre
  • 1/2 cub de llevat (uns 20 g),
  • 60 grams de mantega, en trossos suaus
  • 1 llimona sense tractar, només 1/2 pela ratllada
  • 4 cullerades de sultanes
  • 3 dl de llet, tèbia
  • 1 ou, batut
  • 1 cullerada de sucre o ametlles filetejades
  • Rei o 1 fava / gra de cafè

8 racions

Elaboració

Posa la farina, la sal, el sucre i el llevat desmenugat en un recipient i barreja.
Afegeix la mantega, la llimona, les sultanes, i la llet.
Pasta durant uns 10 minuts fins a obtenir una massa suau.
Cobreix la massa a temperatura ambient durant dues hores fins que hi hagi augmentat al doble, de la massa.
Fes vuit boles de massa de la mateixa mida i una bola gran per al mig.
No oblides amagar un rei o una fava al pastís.
Col·loca ordenament en forma de flor, les boles de massa en una safata de forn, deixa que la massa pugi novament durant uns 30 minuts.
Pinzella el pastís amb ou.
Escampa per sobre ametlles filetejades.

Cocció:

Enforna a la meitat inferior del forn preescalfat a 180 graus.
Cuina aproximadament durant 30 minuts.
Retira i refreda sobre una graella.

Notes

Aquesta recepta és el tortell de reis de Suïssa, que el gaudiran els nens i també els grans, aquest diumenge proper. En una de les boles va el rei amagat.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2435 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: