Pastís de patata i carn
Ingredients
- 4 Patates grosses
- 300 g de carn picada (porc i vedella barrejat)
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs petits
- 2 alls
- Un trosset de mantega
- Formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Sal
Elaboració
Pelem, rentem i tallem les patates. Les posem a bullir per fer-ne puré.
Mentre, tallem la ceba i els alls ben petits i comencem a fer el sofregit. Un cop tinguem la ceba ben enrossida, hi tirem el tomàquet ratllat juntament amb una mica de sal, ho deixem coure a foc baix fins que quedi textura de melmelada.
Fet el sofregit, hi afegim la carn picada i ho deixem coure fins que la carn quedi ben desfeta i tot integrat.
Fem un puré amb les patates o les aixafem amb una forquilla, hi podem posar un trosset de mantega i un raig d’oli d’oliva.
Muntem el plat: posem una base de patata, i escampem la carn per sobre, ho cobrim amb una capa de puré i hi escampem per sobre el formatge ratllat.
Ho gratinem el forn fins que el formatge estigui ben ros.
Comparteix aquesta recepta: