Pavlova

Categoria:
Típica de: Austràlia
Dificultat: Mitjana

Ingredients

Per la merenga:

Per la nata:

Elaboració

- Preescalfem el forn a 140ºC.
- Muntem les clares (prèviament a temperatura ambient) durant una estona. Hi ha gent que hi afegeix un pessic de sal per ajudar a muntar-les.
- Quan les clares comencen a agafar consistència, hi afegim MOLT lentament el sucre (de cullerada en cullerada). Sempre mentre seguim muntant les clares.
- Quan ha absorbit el sucre i hem anat millorant la consistència, hi afegim lentament la maizena (prèviament tamisada), l'extracte de vainilla i el vinagre. Sempre seguim batent, fins a muntar les clares a punt de neu.
- Després, bolquem la merenga a la safata del forn amb paper antiadherent. Amb una espàtula, li donem la forma rodona i homogènia i fem que tingui certa alçada.
- Ho posem al forn per dalt i baix (amb ventilador, si és possible). Un cop dins, reduïm la temperatura a 125ºC. Ho deixem durant una hora i mitja - una hora tres quarts.
- Després apaguem el forn però deixem el pastís dins durant 15 minuts. A continuació, obrim una mica la porta del forn i ho deixem com a mínim 10 minuts més. L'objectiu és refredar la merenga molt a poc a poc, sinó “col·lapsa”.
- Muntem la nata (ha d'estar freda), afegint el sucre a poc a poc un cop comenci a tenir certa consistència.
- Posem la nata muntada a la part superior de la merenga (compte si l'hem de canviar de recipient, fer-ho amb molta precaució!).
- Ho acabem decorant-ho amb fruita i ho posem a la nevera.

2h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se